Tampa Bay Lightning on tehnyt kesän toisen tärkeän tehtävänsä, kun se on solminut tähtihyökkääjä Tyler Johnsonin kanssa jatkosopimuksen.

Johnsonin pitkäksi venyneet jatkosopimusneuvottelut olivat menossa jo kohti välimieskäsittelyä, mutta lopulta osapuolet pääsivät sopuun pitkästä jatkosta.

Johnson tulee jatkamaan salamapaidoissa seuraavat seitsemän kautta, 5 miljoonan dollarin cap hitillä. Se tarkoittaa sitä, että sopimus on yhteisarvoltaan ”ainoastaan” 35 miljoonaa dollaria. Se on todella maltillinen summa Johnsonin kaliiberin pelaajalle.

Sopimuksiin erikoistuneen Capfriendlyn mukaan Johnsonin vuositulot tulevat vaihtelemaan seuraavan seitsemän vuoden aikana paljon, sillä esimerkiksi neljännellä kaudeltaan Johnson kuittaa ainoastaan 3,75 miljoonaa dollaria. Tässä vuositulot vielä yksi kerrallaan:

  • 1. kausi: 5 miljoonaa dollaria.
  • 2. kausi: 6,75 miljoonaa dollaria.
  • 3. kausi: 5,5 miljoonaa dollaria
  • 4. kausi: 3,75 miljoonaa dollaria.
  • 5. kausi: 5,5 milljoonaa dollaria
  • 6. kausi: 3,75 miljoonaa dollaria.
  • 7. kausi: 4,75 miljoonaa dollaria.

Capfriendlyn mukaan pahvi sisältää myös siirrot ja kauppaamiset estävät pykälät, mutta vielä tällä hetkellä ei ole tiedossa, mitkä pykälät ovat voimassa minäkin kautena.

Lightningin GM Steve Yzerman on onnistunut solmimaan alihintaiset sopimukset nyt muun muassa Steven Stamkosin, Victor Hedmanin sekä juuri Johnsonin kanssa. Se on kova temppu, sillä etenkin tämän kesän aikana pelaajien palkkapyynnöt ovat karanneet pahasti käsistä.

Viime kaudella Johnson pelasi Lightningin riveissä 69 runkosarjaottelua, joissa hän teki 19 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä. Esimerkiksi vielä kaudella 2014-15 mies iski 77 runkosarjakamppailuun 72 (29+43) tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.