New York Islanders jätti vuonna 2015 taakseen yli 40 kauden ajan sen kotina toimineen Nassau Veterans Memoral Coliseumin, kun se pakkasi tavaransa ja muutti Brooklyniin, Barclays Centeriin.

Ongelmana uudessa hallissa on ollut eritoten se, että se on rakennettu puhtaasti koripalloa ajatellen. Tästä syystä johtuen areenassa on useita paikkoja, josta ei näe koko jään pinta-alaa.

Islanders ja Barclays Center tekivät alunperin jopa 25 vuoden mittaisen vuokrasopimuksen, mutta jo vuonna 2018 tämä voidaan purkaa. Tällä hetkellä tämä vaikuttanee olevan ainoa vaihtoehto, sillä Barclays Centerillä ei ole haluja jatkaa yhteistyötä sen pidemmälle.

Tästä syystä johtuen Islanders on pian koditon NHL-seura, joskin sillä on muutamakin vaihtoehto. Esimerkiksi Hartfordin pormestari on ehtinyt jo ilmoittamaan, että kaupungilla olisi kaikki halukkuus saada itselleen takaisin oma NHL-joukkue.

Nyt sitä kaipaillaan takaisin myös vanhaan kotiinsa, Nassaun piirikuntaan. Islandersin entinen kotihalli Nassau Events Center on nimittäin kokenut varsinaisen ehostuksen, mistä johtuen se on jälleen tarpeeksi moderni NHL-seuran kodiksi.

– Meille on vakuuteltu rakennuttajan toimesta, että Nassau Events Center on valmis tekemään areenaan kaikki mahdolliset muutokset, jotta siellä voitaisiin pelata NHL-kiekkoa, Nassaun lakimiehet kirjoittivat Newsdayn mukaan Islandersin johtoryhmälle tarkoitetussa kirjeessä.

Tässä tapauksessa ongelmana on hallin koko. Ehostuksen lopputuloksena areena vetää uumeniinsa enää noin 13 000 katsojaa, mikä on NHL-seuralle todella pieni määrä. Tällä hetkellä NHL:n yleisökapasiteetiltaan pienin halli sijaitsee Winnipegissä, sillä MTS Centerin kapasiteetti on 15 294.

NHL:n komissaarina toimiva Gary Bettman onkin ehtinyt jo kertomaan, että Nassaun areena ei sovellu Islandersin uudeksi kotihalliksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.