Jos rajoitetut vapaat agentit eivät pääse kesän aikana sopuun uusista jatkosopimuksista, on joissakin tapauksissa edessä niin kutsuttu välimieskäsittely.

Tässä tapauksessa neutraalit neuvottelijat tekevät oman näkemyksensä mahdollisen jatkosopimuksen suuruudesta ja pituudesta, sillä tilanteeseen ajaudutaan yleensä suurien erimielisyyksien vuoksi.

Tänä vuonna välimieskäsittelyyn on livahtamassa usea suuren luokan pelaaja, kuten Tampa Bay Lightningin Tyler Johnson sekä Ondrej Palat, St. Louis Bluesin Colton Parayko ja Detroit Red Wingsin Tomas Tatar. Listalta löytyy myös suomalaisväriä Mikael Granlundin muodossa.

Kyseessä on pelaajan ja seuran kannalta äärimmäisen raskas prosessi, jota yritetään välttää hamaan tappiin saakka. Yleensä tästä johtuen osapuolet pääsevätkin omaan sopimukseen ennen välimieskäsittelijän päätöstä.

Kaikesta huolimatta NHL on nyt julkaissut pelaajien ajankohdat, jolloin heillä on edessään välimieskäsittelijän kuuleminen.

Esimerkiksi Johnsonin, Paraykon sekä Tatarin kuulemiset ovat kaikki samana päivänä, 20. heinäkuuta. Tästä päivästä alkaa myös muiden pelaajien raskauttavat prosessit.

21. heinäkuuta vuorossa on Ottawa Senatorsin Ryan Dzingel, 22. päivä Nashville Predatorsin Viktor Arvidsson, 25. heinäkuuta Tampa Bay Lightningin Ondrej Palat sekä New York Rangersin Mika Zibanejad, 28. päivä Ottawa Senatorsin Jean-Gabriel Pageau, 2. elokuuta New York Islandersin Calvin De Haan, elokuun 3. Minnesota Wildin Nino Niederreiter ja kaksi päivää myöhemmin, 4. elokuuta, Wildin Mikael Granlund.

Voit katsoa koko listan The Scoren nettisivuilta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.