Dallas Stars pääsi varaamaan juhannuksen varaustilaisuudessa poikkeuksellisen korkealla vuorolla, jopa kolmantena. Sen tähtipaidat käytti odotetusti suomalaispuolustaja Miro Heiskaseen, jota kohtaan seuralla on todella suuret odotukset.

Kuten huhuissa on liikkunut, tulee suomalaisnuorukainen aloittamaan kautensa Liiga-seura HIFK:n riveissä.

Nyt tähän on saatu myös tietynlainen varmistus, sillä vaikka GM Jim Nill ei sitä suoranaisesti myöntänytkään, on Heiskasen Liigassa pelaaminen myös seuran ajatuksissa. Eli huonot uutiset ovat siis ne, että Heiskasta ei tulla näkemään Pohjois-Amerikan kaukaloissa vielä ensi kauden aikana.

– Hän on erinomainen pelaaja ja todella lahjakas nuorukainen, joka on pelannut jo miehiä vastaan, mutta nyt hän alkaa vasta kypsymään. Loppujen lopuksi hänen pelaamisensa näyttää hänen uransa suunnan, mutta emme aio kiirehtiä hänen kanssaan, Nill kertoi Dallas Morning Newsille.

Hyvä uutinen sen sijaan on se, että tämä on seuran ja pelaajan kannalta täysin oikea ratkaisu. Kovasta potentiaalistaan huolimatta 17-vuotias puolustaja ei ole vielä valmis ottamaan suurta roolia Starsin paidasta, mutta sellaista olisi tarjolla taasen HIFK-nutussa.

Heiskanen on jo tehnyt seuran kanssa tulokassopimuksen, joka on sääntöjen mukaisesti kolmivuotinen. Yhteisarvoltaan se on jopa 10,75 miljoonaa dollaria, jos suomalainen onnistuu nappaamaan pahvista jokaisen mahdollisen bonuksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.