Boston Bruinsilla on loppukesän ajaksi kaksi tehtävää: löytää itselleen uusi vasen käsi alhaalla pelaava top4-puolustaja, ja tehdä sopimus nuorelle tähdelle, David Pastranakille.

Äskettäin 21 vuotta täyttänyt tshekkihyökkääjä on pelannut NHL-kaukaloissa nyt kolmen kauden ajan, yhteensä 172 runkosarjaottelua. Näissä nuorukainen on iskenyt 59 maalia ja yhteensä 123 tehopistettä.

Pastrnakin kolmivuotinen tulokassopimus umpeutui viime kauteen, ja nyt Bruins yrittää löytää hyökkääjän kanssa sovun pitkästä jatkosopimuksesta. Huhuissa on liikkunut, että pahvi tulisi olemaan samaa luokkaa Brad Marchandin vastaavan kanssa, mutta hiukan pienemmällä rahasummalla.

Marchandilla astuu ensi kaudesta lähtien voimaan kahdeksan vuoden mittainen sopimus, joka on yhteisarvoltaan 49 miljoonaa dollaria. Kanadalaistähden cap hit on täten 6,125 miljoonaa dollaria.

Nyt Bruinsin GM:n tontilla operoiva Don Sweeney on paljastanut tietoja osapuolten välisistä neuvotteluista. Hän myönsikin omin sanoin, että seuralla on haluna tehdä tshekkihyökkääjän kanssa pitkä jatko.

– Me olemme tämän suhteen erinomaisessa paikassa. Meillä on ollut hyviä keskusteluita, mutta emme ole vain löytäneet sopua. Täydellisessä maailmassa olisimme jo tehneet jatkosopimuksen, mutta nyt niin ei ole vain käynyt. En kommentoi missä kohtaa olemme juuri nyt, muuta kuin sen, että olemme sitoutuneet pelaajaan ja haluamme löytää sovun pitkästä jatkosta, Sweeney kertoi CSNNE:lle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.