Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask on tottunut viime ajat olemaan ilman suomalaista joukkuekaveria, mutta tilanteeseen saattaa tulla jopa tulevalla kaudella muutos.

Bruins nimittäin varasi tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa 1. kierroksella suomalaispuolustaja Urho Vaakanaisen, koko Draftin 18. pelaajana. Mitä todennäköisimmin ensi kausi menee vielä tosin SaiPan paidassa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Itse asiassa Raskilla ja Vaakanaisella on jo entuudestaan varsin mielenkiintoinen yhteys: NESN tietää kertoa, että Vaakanaisen isä valmensi suomalaista Vezina-voittajaa aikanaan Suomessa.

Vaakanainen on parhaillaan Bruinsin nuorten lupausten leirillä, joka päättyy huomenna, ja hän on elänyt leiriä vetevän NHL-legenda Jamie Langenbrunnerin kanssa saman katon alla.

– Hän on mahtava nuorukainen, joka on ollut upea vieras. Oli hyvä päästä tutustumaan häneen hieman syvemmällä tasolla, sillä joskus kielimuurin takia lyhyet tapaamiset saattavat olla haastavia, mutta pääsin viettämään hänen kanssaan hieman enemmän aikaa ja tutustumaan häneen henkilökohtaisella tasolla, Langenbrunner kehaisee NESN:lle.

Vaakanainen itse on keskittynyt läpi leirin omaan tekemiseensä ja pyrkinyt vakuuttamaan Bruinsin seurajohdon siitä, että he tekivät oikean ratkaisun valitessaan hänet 1. kierroksella.

– Totta kai sitä pyrkii jättää hyvän vaikutelman valmentajiin ja henkilökuntaan, joten olen yrittänyt vain tehdä parhaani sekä olla kaukalossa niin hyvä, kuin mahdollista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.