Timothy Liljegreniä pidettiin vielä viime syksynä parhaimmillaan jopa Nolan Patrickin suurimpana haastajana tämänkesäisen varaustilaisuuden ykkösnimen paikasta. Kausi meni kuitenkin sairastelujen takia täysin penkin alle ja lopulta ruotsalaispuolustaja varattiin vasta numerolla 17 Toronto Maple Leafsin toimesta.

Liljegren sairasti mononukleoosia, joka tunnetaan Suomessa paremmin nimellä ”pusutauti”. Taudin takia ruotsalainen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa vasta marraskuussa.

Tynkäkaudellaan hän edusti heikkojen otteiden seurauksena Rögleä alle 18-vuotiaiden juniorijoukkueesta aina SHL:ssä pelaavaan edustusjoukkueeseen asti. Niin, ja kävi hän lainalla myös Allsvenskanissa Timrå IK:n paidassa.

Nyt 183-senttinen ja 87-kiloinen oikealta laukova puolustaja kokee olevansa vihdoin tervehtynyt.

– On mukavaa olla terve ja pystyä valmistautumaan tulevaan kauteen, Liljegren kertoi NHL.com:in haastattelussa.

– Viime vuonna monon takia alkukausi oli hankala. On vaikea kertoa kuinka paljon sairasteluni vaikutti varaustilaisuudessa. Olin sivussa kaksi kuukautta ja taisin palata liian aikaisin, joten pelaaminen ei oikein sujunut.

Kristianstadissa syntynyt puolustaja pitää itseään vahvana luistelijana ja hyökkäävänä puolustajana, joka tykkää kuljettaa kiekkoa ja rakentaa peliä hyökkäyspäässä.

Ruotsissa kasvaneena roolimalleja ei ole tarvinnut etsiä kaukaa. Liljegrenin suurin idoli nuorempana oli Nicklas Lidström ja nykyisin hän ”opiskelee” Erik Karlssonin pelityyliä.

– Pidin Lidströmistä todella ja koitin opetella asioita hänen pelistään. Nyt tykkään katsoa Karlssonia Ottawassa, 18-vuotias puolustajalupaus kertoi.

– Haluan olla Karlssonin tyyppinen pelaaja.

Viime kaudella ”kiertolaisena” neljässä seurajoukkueessa ollut Liljegren haluaa tulevalla kaudella olla vain yhden joukkueen mies.

– Uskon, että jokainen pelaaja haluaa kehittyä yhdessä joukkueessa, Liljegen sanoi.

– Koen, että minun oli hyvä kokea viime kausi, mutta ensi kaudella haluan pelata vain yhdessä joukkueessa.

Liljegrenin odotukset eivät ole ensi syksyn osalta vielä NHL:ssä. Hän haluaa kehittää vielä puolustuspään taitojaan. Se, pelaako hän Ruotsissa, junioriliiga OHL:ssä vai AHL:ssä, selviää vasta myöhemmin.

– Aion tehdä parhaani tällä kaudella, mutta ensi kausi menee vielä kehittyessä, Liljegren koki.

– En vielä tiedä missä pelaan, mutta ensi kauden jälkeen tavoitteenani on päästä NHL:ään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.