Ei ole mikään salaisuus, että Boston Bruins on yrittänyt etsiä vasemmalta laukovaa puolustajaa viime vuoden varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella varatun Charlie McAvoyn pariksi.

Suurimmat kalat vapailta markkinoilta napattiin kuitenkin nopeasti muiden joukkueiden toimesta, eikä GM Don Sweeney ole onnistunut löytämään sopivaa kauppakumppania sellaisen hankkimiseksi.

Joukkueen onneksi organisaation sisältä löytyy vaihtoehtoja, joista kenties suurin on 20-vuotias tshekkiläispuolustaja Jakub Zboril. Vuoden 2015 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen varauksella on edessään ensimmäinen ammattilaiskausi ja on sanojensa mukaan valmis mihin tahansa kohtalo hänet johdattaakaan.

Zboril haluaisi olla se mies, jota Bruins puolustuspäähänsä kaipaa.

– Aion jatkaa kovaa harjoittelua ja yritän päästä NHL-rosteriin, Zboril kertoi CSNNE.com-lehdelle.

– Jos päädyn Providenceen (Bruinsin AHL-seura), aion treenata kovaa ja odottaa sitä päivää, kun saan mahdollisuuden NHL:ssä. Kun näin Brandon Carlon saavan mahdollisuuden ylhäällä eikä hän tippunut farmiin, ajattelin, että ehkä minäkin pystyn samaan.

Vuosi sitten heikosti menneen QMJHL-kauden jälkeen suurimmat suut huusivat Zborilia jo menetetyksi tapaukseksi. Menneellä kaudella hän kuitenkin palasi parrasvaloihin tekemällä 50 ottelussa 41 tehopistettä ja johti joukkueensa Memorial Cupiin kolmella maalilla ja seitsemällä tehopisteellä pudotuspeleissä.

183-senttinen ja 91-kiloinen puolustaja tiesi, että hänen työmoraaliaan ja antaumustaan jääkiekolle pidettiin kysymysmerkkinä hänen tullessaan ensimmäiselle kehitysleirilleen kaksi vuotta sitten ei-niin-optimaalisessa kunnossa. Hän on kuitenkin muuttunut niistä ajoista parempaan suuntaan.

– Olen yksi vanhimmista täällä (kehitysleirillä), joten minun täytyi muuttaa asennettani näytääkseni hyvää esimerkkiä nuoremmille, Zboril kertoi.

– Yritän auttaa heitä ja näyttää tietä. Kun tulin tänne ensimmäistä kertaa, en tiennyt mitä odottaa ja tulin pitämään hauskaa. Olen aika vapaamielinen kaveri ja vitsailen paljon.

– Nyt olen kuitenkin alkanut ottamaan asioita vakavammin. Viime kausi oli minulta hyvä ja kilpailuviettini kasvoi todella korkeaksi. Haluan näyttää olevani kasvanut pelaajana.

Zborilista voi tulla lahjakkain vasemmalta ampuva puolustaja Bruinsin organisaatiosta, ja on vain ajan kysymys, milloin hän ottaa lopullisesti sen paikan seuransa NHL-rosterissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.