Parin viikon takaisen varaustilaisuuden toisena huudettu Nolan Patrick ei pystynyt osallistumaan uuden seuransa Philadelphia Flyersin kehitysleirille, mutta odottaa tekevänsä suuria harppauksia jo ensi viikolla.

Patrick kertoi varaustilaisuudessa käyneensä jo etukäteen tyräleikkauksessa. Ajoissa suoritetun leikkauksen myötä sentteri ei menetä liikaa aikaa toipumiseen ja näin ollen hän kykenee tavoittelemaan paikkaa Flyersin NHL-rosterista.

Nuoresta iästään huolimatta Patrick on kärsinyt jo monista loukkaantumista. Hän avautui tyrästään Courier-Postin toimittaja Dave Isaacille.

– Se on pistävää kipua luistellessa, hän kertoi.

– Se vaivasi minua eniten. En pystynyt luistelemaan niin hyvin kuin osaan ja väsyin nopeasti. Kipua on vaikea selittää tarkasti, mutta se tuntuu alavatsassa. Minulla oli tyrä molemmilla puolilla. Toinen korjattiin leikkaamalla, mutta se alkoi vihoittelemaan uudestaan.

Flyers on jättänyt tarkoituksella vapaita paikkoja rosteriinsa nuorten täytettäväksi, ja mikäli 18-vuotias oikealta laukova sentteri on onnistunut selättämään loukkaantumiset, on yksi vapaista paikoista varmasti hänen.

Lukuisat loukkaantumiset ovat luonnollisesti vaikuttaneet monien käsitykseen Patrickista, joka oli ylivoimaisesti suurin suosikki ykkösvaraukseksi viime kauden alussa. Loukkaantumisista johtuen ensimmäisenä varannut New Jersey Devils valitsi Nico Hischierin Patrickin sijaan.

Philly.com-sivuston kolumnisti Mike Sielskin mukaan Flyers-faneilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen.

Viime kaudella 33 ottelussa WHL-seura Brandon Wheat Kingsin paidassa tehot 20+26 tehnyt Patrick kertoi perjantaina Flyersin kehitysleirillä pelanneensa arviolta 60-75% pelikunnossa kyseisissä otteluissa.

– En halunnut missata koko kautta varausvuotenani, hän kertoi.

– Yritin vain pelata niin paljon kuin pystyin ja sitten odottaa mitkä ovat vaihtoehtoni. Puhuin muutamalle lääkärille Winnipegissä ja valitsin heidän suositustensa pohjalta itselleni lääkärin, joka leikkasi minut.

Jos olet varaustilaisuuden toinen varaus, ei NHL-urasi lopu siihen jos et pääse näyttämään kehitysleirillä kuinka tiukasti pystyt kiertämään kartiota. Lisäksi Patrick pystyy omien sanojensa mukaan aloittamaan luisteluharjoitukset jo ensi viikolla.

– Minulle kerrottiin, ettei se ole mikään arviointileiri, Patrick kommentoi kehitysleiristä.

– Minun täytyy totta kai treenata enemmän loukkaantumisen jäljiltä kuin muiden, mutta olen valmis tekemään niin.

189-senttistä ja 90-kiloista Patrickiä pidetään NHL-valmiina, ja vaikka Flyers onkin jättänyt vapaita paikkoja rosteriin, on sentteriosasto tällä hetkellä melko täysi. Joukkueesta kun löytyy Claude Giroux, Sean Couturier sekä suomalaiskaksikko Valtteri Filppula ja Jori Lehterä. Lehterä kuitenkin voidaan siirtää myös vasemmalle laidalle.

Patrick on luontainen sentteri. Kolmen vuoden aikana Wheat Kingsissä hän on pelannut ainoastaan yhden erän verran laitahyökkääjänä.

Jos Patrick pelasi 60-75% pelikunnossa 1,4 pistettä per peli-tahdilla, odotetaan Flyers-leirissä varmasti innolla mihin hän pystyy syksyn harjoitusleirillä 100% pelikunnossa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.