Vancouver Canucks varasi ensi kaudella Liigaa Turun Palloseurassa pelaavan Petrus Palmun tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden kuudennella kierroksella.

Vain 171-senttinen Palmu oli varauskelpoinen jo kaksi vuotta sitten. Hän jäi kuitenkin kahtena perättäisenä kesänä varaamatta NHL:ään, suurilta osin varmasti hänen pienen kokonsa vuoksi, mutta tänä kesänä kovasta työstä tuli viimein se palkinto.

Ja miksi ei olisi tullut? Palmu nimittäin niittasi päättyneellä kaudella junioriliiga OHL:ssä 62 runkosarjaotteluun upeat tehot 40+58=98, tuplaten aiemman piste-ennätyksensä. Ja tahti jatkui lähestulkoon samana myös pudotuspeleissä, kun hän naulasi 17 otteluun pisteet 13+8=21.

19-vuotias suomalaisnuorukainen olikin kuluvalla viikolla mukana Canucksin nuorten lupausten leirillä ja hän nousi puheenaiheeksi Vancouver Sunin haastattelussa. Kaiken keskiössä olivat edistyneet tilastomenetelmät, jotka saivat kanadalaisseuran kiinnostumaan Palmusta.

– Hän on pelaaja, josta Judd Brackett (amatööriscouttien johtaja) piti ja hän sanoikin sen kaikkein parhaiten: ”Ei hän ole pienikokoinen pelaaja, hän on vain lyhyt”, seuran urheilutoimenjohtaja Trevor Linden kertoo.

– Hän on vahva. Hän on vahva kiekon kanssa ja vahva mailan kanssa.

”Edustaa ikään kuin uutta NHL:ää”

Myös suomalaisnuorukainen itse nostaa esiin tismalleen samat seikat kuin Linden ja vieläpä erittäin vakuuttavasti.

– Olen vahva, sen voin luvata. Siksi olen täällä. Pystyn pelata kovaa ja kamppailla kovaa.

– Kun olin nuori, isäni sanoi, että minusta tulee lyhyt pelaaja ja sen myötä minun tarvitsee olla sekä nopeampi että vahvempi kuin muut kaverit. Minä kyykkään paljon ja teen yhden jalan kyykkyjä. Kyykkään yhdellä jalalla 100 kg.

Vielä ensi kaudella Palmu tulee pelaamaan Liigaa TPS:n paidassa. Vancouverissa tämä nähdään loistavana asiana, sillä turkulaisseuran apuvalmentajana toimii ensi kaudella muuan Sami Salo, joka pelasi pitkään Canucks-paidassa.

– Sami tietää meidän odotukset ja se tulee olemaan mahtavaa, että hän on siellä patistamassa Palmua eteenpäin, Linden jatkaa.

Vancouverissa onkin kovat odotukset Palmua kohtaan ja seurassa tiedetään tismalleen, että nuori suomalainen edustaa juuri sitä, mitä NHL nykypäivänä on.

– Hän istuu siihen, mihin suuntaan NHL on menossa. Se intensiteetti, jolla hän pelaa, ja se tapa, jolla hän kamppailee – hän edustaa ikään kuin uutta NHL:ää. Hänen ei tarvitse olla iso, mutta sinulla pitää olla luonnetta ja sitä hänellä on.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.