Teemu Pulkkiselle viime kausi on enää vain huono muisto menneestä, sillä hän sai Vegas Golden Knightsin toimesta vielä ainakin yhden mahdollisuuden NHL:ssä.

Kun Golden Knights kuulutti tänä kesänä järjestetyssä NHL:n laajennusdraftissa, jo heti hyvin alkupäässä, Arizona Coyotesista valitsemansa pelaajan, monien leuka loksahti nevadalaisten valitessa Pulkkisen.

Tokikaan tarjonta aavikolta toiselle ei ollut kovinkaan kaksinen, mutta siitä huolimatta kyse oli pienimuotoisesta ihmeestä; selvästikin Golden Knightsin johtoportaassa nähtiin edelleen mahdollisuus sille, että Pulkkinen lunastaa potentiaalinsa.

Niinpä Vegasista kuului tänään erinomaisia suomalaisuutisia: Golden Knights iski suomalaislaiturin kouraan yksivuotisen, ja ennen kaikkea yksisuuntaisen, pelaajasopimuksen, joka on arvoltaan 700 000 dollaria.

Pulkkinen aloitti päättyneen kauden Detroit Red Wingsistä, mutta joutui jo ennen kauden alkua waiver-listalle, josta Minnesota Wild nappasi hänet ilmaiseksi. Ura State of Hockeyssa jäi kuitenkin lyhyeksi ja hänet lähetettiin farmiin.

AHL:n puolella ”Pulu” takoi lähes entiseen malliin pisteitä, ja kun Arizona Coyotes suoritti Wildin kanssa isomman vaihtokaupan, päätyi Pulkkinen aavikolle. Lopulta 25-vuotias suomalainen pääsi pelaamaan seurassa neljä ottelua, joissa teki yhden maalin.

Toimittajan sana:

Pulkkisen potentiaali ei ole kadonnut mihinkään, sillä hän osaa edelleen laukoa, tehdä maaleja ja olla pelote ylivoimalla.

Toistaiseksi kaikki edellä mainittu on kuitenkin konkretisoitunut ainoastaan AHL:n puolella, lukuun ottamatta joitain väläytyksiä NHL:ssä, ja ennen kaikkea suomalaisnuorukaisen ongelmana on nähty hänen liikkuminen.

Heikko liike on korostunut nimenomaan NHL:ssä, jossa pelaaja ei saa käytännössä ottaen mitään ilmaiseksi. Toisin sanoen hän ei ole päässyt käyttämään vahvuuksiaan, koska heikko luistelu ja liikkuminen ovat estäneet hänen pääsyn oikealle tontille, oikeaan aikaan.

Mikäli EVU-kasvatti mielii luoda itselleen menestyksekkään NHL-uran, on hänen otettava huimia harppauksia luistelunsa suhteen.

Se vaatii eittämättä kaikkien aikojen kesää ja Pulkkisen onneksi hän on pitkästä aikaa fyysisesti kunnossa. Termiä ”onneksi” voidaan käyttää myös esimerkkien osalta, sillä hän ei olisi suinkaan ensimmäinen NHL-pelaaja, joka saa kehitettyä liikkumisensa oikealle tasolle. Tästä oivana esimerkkinä toimii vaikkapa maanmies Mikael Granlund.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on eittämättä Pulkkisen viimeinen mahdollisuus lyödä itsensä läpi NHL:ssä, ja mikäli hän ei onnistu siinä tulevalla kaudella, on kaikki kortit käytetty ainakin tämän yrittämän osalta loppuun.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.