Muun muassa KHL-jätti Pietarin SKA:n maalivahtivalmentajana toiminut Jussi Parkkila siirtyy kaikkien suureksi yllätykseksi Colorado Avalanchen valmennusryhmään.

40-vuotias Parkkila aloitti maalivahtivalmennuksen, ainakin virallisten tietojen mukaan, kaudella 2003-04 Tampereen Ilveksen A-junioreissa. Sieltä tie vei Lokomotiv Jaroslaviin kaudeksi 2007-08, kunnes hän palasi kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Suomeen ja Tapparan liigajoukkueeseen.

Tappara-pestinsä jälkeen hän otti jälleen suunnaksi itänaapurin ja hän toimi kaudella 2010-11 Atlant Mytischin maalivahtivalmentajana. Sen jälkeen nähtiinkin todellinen jättisiirto, kun Pietarin SKA palkkasi hänet samaan rooliin, jota hän hoiti kolmen kauden ajan.

Kaudeksi 2014-15 Parkkilan osoitteeksi vaihtui Avangard Omsk ja sitä seurasi välivuosi, jonka jälkeen hän suuntasi hieman eksoottiseen Itävallan EBEL-liigaan, Graz 99ersiin.

Todellinen jackpot kuultiin kuitenkin tänään. Parkkila nimittäin nimettiin Colorado Avalanchen uudeksi maalivahtivalmentajaksi.

– Jussilla on vankat näytöt työskentelystään maalivahtien kanssa, denveriläisseuran GM:nä toimiva Joe Sakic paalutti seuran verkkosivuilla.

Parkkilan ohella Avalanche lisäsi valmennusjohtoonsa myös Ray Bennettin, joka tulee toimimaan seuran apuvalmentajana.

– He ovat erinomainen lisä nykyiseen valmennusjohtoomme ja olemme innoissaan siitä, että he liittyvät organisaatioomme.

40-vuotias Parkkila tulee tekemään Coloradossa varsin tutun kaverin kanssa yhteistyötä, sillä kaudella 2007-08 hän työskenteli Lokomotivissa Avalanchen nykyisen ykkösvahdin Semyon Varlamovin kanssa. Denveriläisten kakkosvahtina toimii seuraan tänä kesänä sopimuksen tehnyt Jonathan Bernier.

Suomalaista maalivahtiosaamista on ihailtu jo vuosikausien ajan Pohjois-Amerikassa, kiitos erinomaisten maalivahtiemme. Siihen nähden onkin ihme, että hän on historian ensimmäinen suomalainen maalivahtivalmentaja NHL:ssä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.