Tähtipelaaja Matt Duchene on ollut jo loputtomalta tuntuvan ajan siirtohuhujen kohteena, mutta mitään ei ole edelleenkään tapahtunut.

Miksi ei, kuuluu monen kysymys. Yksinkertaisesti siitä syystä, ettei Colorado Avalanche ole saanut haluamaansa tarjousta.

Denveriläisseuran GM:nä toimivan Joe Sakicin kerrotaan olleen neuvotteluissa Columbus Blue Jacketsin Jarmo Kekäläisen kanssa ja tuo tieto pitää paikkansa. Huhujen mukaan Kekäläinen olisi tarjonnut puolustaja Ryan Murrayta, ainakin osana kauppaa, mutta se ei ole riittänyt Sakicille.

Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman avaa, miksi Avalanche ei ole tarttunut Blue Jacketsin asettamaan syöttiin.

– Colorado näkee hänet (Murrayn) viidentenä puolustajana. ”Me emme treidaa Matt Duchenea viidenteen puolustajaan”, Friedman selvittelee Sakicin todennäköistä ajatusmaailmaa.

– Itse en pidä Murrayta viidentenä puolustajana, mutta tuossa joukkueessa (Columbus) hän on sitä ja hän on uhrattavissa. He katsovat (Zach) Werenskiä. He katsovat (David) Savardia. He katsovat Seth Jonesin hankintaa. Heillä on pari hyvää nuorukaista tulossa ja he pitivät veteraaninsa Jack Johnsonin.

– Columbuksen silmissä Murray on pudonnut heidän nokkimisjärjestyksessä ja uskon Coloradon miettivän ”Miksi treidaisimme hänet – kyllä, hän voi auttaa meitä, mutta se ei satuta heitä”. Näen siis sen olevan osa ongelmaa, sillä he Coloradossa näkevät ”me tarvitsemme enemmän”.

Samalla Friedman kuitenkin uskoo vakaasti, että Duchene tullaan kauppaamaan, mutta Denverissä ei olla valmiita luopumaan yhdestä ykköstähdistään, hinnalla millä hyvänsä, vain siksi, koska fanit tai pelaaja sitä itse haluaa.

Chris MacFarland, joka on Joe Sakicin oikea käsi, treidasi Rick Nashin heinäkuun 23. päivänä. Joten hän on kärsivällinen. Hän (MacFarland) oli Scott Howsonin (silloinen Blue Jacketsin GM) kanssa ja he odottivat saadakseen, mitä he haluavat.

– Uskon Coloradon seuraavan sitä samaa polkua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.