New York Rangersin puolustaja Kevin Klein teki odotetun päätöksen, kun hänen eläköityminen NHL:stä varmistui.

Kleinilla olisi ollut manhattanilaisseuran kanssa sopimus vielä tulevasta kaudesta, peräti 2,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla, mutta hän päätti siirtyä ainakin NHL:n osalta eläkkeelle kesken sopimuskautensa, minkä myötä hänen palkkasummansa poistuu Rangersin palkkakaton alta.

32-vuotias kanadalaispuolustaja jatkaa kuitenkin suurella todennäköisyydellä pelaajauraansa, sillä New York Postin toimittaja Larry Brooks kertoi jo kesäkuussa Kleinin suunnittelevan siirtoa Eurooppaan.

Toisin sanoen Klein on tekemässä ”ilyakovalchukit”.

Klein edusti 627 runkosarjaottelua kautta kattaneella NHL-urallaan kahta seuraa – Nashville Predatorsia ja Rangersia. NHL-debyyttinsä hän teki Predatorsin paidassa kaudella 2005-06, mutta NHL:ssä hän nousi vakikasvoksi kaudella 2008-09.

Rangersiin hänet kaupattiin kesken kauden 2013-14 ja hän ehti siis pelata Manhattanilla yhteensä kolme ja puoli kautta. Rangers-paidassa hänestä profiloitui todellinen voittomaalien iskijä, sillä kausina 2014-16 hän iski peräti kahdeksan ottelun voittomaalia.

Näistä maaleista kaikkein ikimuistoisin oli loppuvuodesta 2014 isketty jatkoaikamaali Pittsburgh Penguinsin verkkoon, sillä hän oli samana iltana menettänyt osan hänen korvastaan, mikä vaati 13 tikin operaation.

Ylipäätään Klein vietti parhaat vuotensa juuri New Yorkissa, sillä kahdella ensimmäisellä kaudellaan hän teki molemmilla 26 tehopistettä, mikä oli hänen piste-ennätyksensä. Päättyneellä kaudella hän merkkautti 60 runkosarjaotteluun pisteet 3+11=14.

Pudotuspeliotteluita kokenut kanadalainen pääsi NHL:ssä pelaamaan 73 ja niistä hänen pistesaldonsa oli 4+15=19.

Kleinin uudesta osoitteesta ei ole vielä toistaiseksi tietoa ja ylipäätään vahvistus uran jatkumisesta Euroopassa antaa vielä odottaa itseään. Hän on aiemmin urallaan pelannut Tanskan pääsarjassa pelaavan Herlev Eaglesin paidassa. Tämä tapahtui työsulkukaudella 2012-13 ja tuolloin hän teki kahdeksaan otteluun pisteet 1+2.

Asiasta kertoi CBS Sports.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.