Vancouver Canucks on tarponut viime vuosien ajan syvässä suossa, minkä vuoksi seurassa onkin reagoitu tilanteeseen nuorentamalla kokoonpanoa rajusti.

Menneellä kaudella tilanne eskaloitui yhdessä vaiheessa niin pahaksi, että GM:nä toimiva Jim Benning kertoi jokaisen pelaajan olevan myynnissä, jos vain hinnasta sovitaan – tämä koski myös kahta seuralegendaa Daniel ja Henrik Sediniä.

Tämä tuottikin lopulta sen, että seura sai haalittua riveihinsä muun muassa Jonathan Dahlenin sekä Nikolay Goldobinin. Molemmat heistä, etenkin ensimmäisenä mainittu, on todellinen superlupaus.

Kesän varaustilaisuudessa Canucks pääsi varaamaan viidentenä joukkueena, aivan kuten toissa kesänä. Tuolloin sen haaviin tarttui suomalaispuolustaja Olli Juolevi, ja nyt se päätti varata ruotsalaishyökkääjä Elias Petterssonin.

Pettersson päättikin ihastuttaa Canucks-fanit välittömästi seuran nuorten pelaajien leirillä. Hän nimittäin iski nuorukaisten pelaamassa ottelussa kaksi todellista kaunokaista, ja vielä yhden ylimääräisen voittolaukauskilpailussa.

Pettersson pelasi viime kaudella Allsvenskan-seura Timrån riveissä. Kausi meni nuorukaisen kannalta erinomaisesti, sillä hän teki 43 runkosarjaotteluun 19 maalia ja yhteensä 41 tehopistettä.

Hänen ensi kauden NHL-unelmansa tiellä on tällä hetkellä vain yksi este, joka on hänen kokonsa. Hänellä on toki mittaa mukavat 188 senttiä, mutta painoa Eliteprospectsin mukaan vain 75 kiloa.