Sveitsiläisvahti Reto Berran piti palata ensi kaudeksi takaisin kotimaahansa Sveitsiin, sillä hän ehti tekemään jo kolme kuukautta sitten kolmivuotisen sopimuksen NLA:ssa pelaavan Fribourg-Gotteronin kanssa.

Sveitsissä saatiin kuitenkin lopulta pettyä, sillä Berra ei lopun viimein palaakkaan vielä kotimaahansa. Mies on nimittäin tehnyt NHL-sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa, jonka maalinsuulla pelaavat jo valmiiksi John Gibson sekä vastikään kalifornialaisseuraan siirtynyt Ryan Miller.

Miehen NLA-sopimuksessa oli siis NHL-pykälä, jonka mies päätti käyttää siirtyäkseen takaisin maailman parhaaseen kiekkoliigaan. Hänen NHL-pahvinsa on yksivuotinen, mutta Ducksin periaatteiden mukaisesti tarkempia tietoja ei ole vielä julkaistu.

Berra on pelannut NHL-kaukaloissa vuodesta 2014 lähtien, minä aikana hän on edustanut Calgary Flamesia, Colorado Avalanchea sekä Florida Panthersia.

Miehen tilillä on yhteensä 71 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 90,4/2.88. Esimerkiksi kuitenkin viime kaudella Berra pelasi lähes kokonaisuudessaan AHL:n puolella.

Berran kunnianhimoisuutta on kuitenkin arvostettava, sillä Ducksissa hän tulee toimimaan auttamatta kolmosvahtina. Nimittäin torjuntavastuun ylhäällä tulevat jakamaan ilman sen suurempia kummallisuuksia juuri Gibson sekä Miller.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.