New York Islanders on tehnyt sopimuksen puolustajalupauksensa Sebastian Ahon kanssa. 21-vuotias solmi seuran kanssa normaalin kolmivuotisen tulokassopimuksen, jonka kokonaisarvo on tämänhetkisten tietojen mukaan 2,775 miljoonaa dollaria.

Sen yksityiskohtia ei olla kuitenkaan vielä paljastettu, joten todellisuudessa pahvin arvo voi nousta erilaisten bonusten myötä vieläkin korkeammaksi. Aho on Islandersin viidennen kierroksen varaus tältä kesältä.

Aho on pyörinyt lupaavien pelaajien joukossa jo pidemmän aikaa, mutta hänen pienen kokonsa vuoksi mies varattiin vasta viime kesänä. Aholla on mittaa vain 177 senttiä ja painoa 80 kiloa.

Viime kesänä häntä ei voitu kuitenkaan enää ohittaa varaustilaisuudessa. Aho nimittäin pelasi viime kaudella uskomattomalla tasolla, tehden puolustajan tontilta 10 maalia ja yhteensä 30 tehopistettä 50 runkosarjaottelun aikana.

Aho edusti menneellä sesongilla Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelannutta Skellefteå AIK:ta. Ensimmäisen ottelunsa miesten tasolla, juurikin SHL:ssä, hän pelasi jo kaudella 2012-13. Vakituista peliaikaa seuran riveissä hän alkoi saamaan sesongilla 2014-15.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.