Vielä tammikuussa New York Islandersin ykköstähti John Tavares vakuutteli, että hän on valmis tekemään seuransa kanssa jatkosopimuksen tänä kesänä.

1. heinäkuuta oli ensimmäinen mahdollinen päivä, kun Tavaresin oli mahdollista allekirjoittaa jatkosopimus brooklynilaisseuran kanssa. Itse asiassa sen syntymistä onkin odoteltu Islanders-kapteenin tammikuisten puheiden perusteella.

– Olen innoissani siitä suunnasta, mihin Islanders on menossa ja olen aina paaluttanut, miten hienoa on pelata Long Islandilla, ja tässä organisaatiossa. Olen ehdottomasti valmis (tekemään jatkosopimuksen), Tavares hehkutti NBC Sportsille.

Vaan juuri Tavaresin kommenteissa piileekin se ongelma: Islanders ei enää pelaa Long Islandilla, vaan Brooklynissa sijaitsevassa Barclays Centerissä, jonka kohdalla viimeistään viime kausi osoitti, ettei se sovellu sijainniltaan Islandersilla, kuten ei myöskään rakenteeltaan jääkiekkoon.

Itse asiassa Islandersin tilanne onkin kotiareenansa suhteen jokseenkin kaoottinen. Seura haluaa lähteä Barclays Centeristä ja myös hallin venäläisomistaja haluaa purkaa 25 vuoden mittaisen sopimuksen.

Kerroimme toukokuussa areenan omistajan toimittaneen Islandersin johtoportaalle kirjeen, jossa on ilmoitettu, että jatkosta on päästävä yhteisymmärrykseen ensi vuoden tammikuun 1. päivään mennessä. Mikäli näin ei tapahdu, kummalla tahansa osapuolella on mahdollisuus irtautua sopimuksesta.

Loppuuko aika kesken?

Nyt Newsday on saanut useista NHL:n sisäisistä lähteistä tietoonsa, että Tavaresin jatkosopimusneuvottelut ovat tyssänneet nimenomaan Islandersin areenatilanteen vuoksi. Samaan aikaan kanadalaissentterin sopimus on katkolla ensi kesänä ja samaisen julkaisun mukaan areenatilanne ei ole ratkoamassa todellakaan lähiaikoina.

Se taas asettaa Islandersin todella tukavaan tilanteeseen, sillä sopimus Tavaresin kanssa pitäisi saada pakettiin seuraavan vajaan vuoden aikana, tai muutoin 26-vuotiaasta supertähdestä tulee vapaa agentti.

Islanders on tiettävästi valmis rakentamaan uuden kotihallin ja sijaintina tulisi olemaan todennäköisesti Belmont Park, New Yorkissa.

Ongelmana on kuitenkin se, että rakennusoikeudesta kyseiselle alueelle tullaan järjestämään tarjouskilpailu, jonka voittajan ratkaisemiseen tulee menemään useita kuukausia. Vasta sen jälkeen käynnistyy itse rakennusprosessi, jos siis Islanders kilpailun voittaa, ja jokainen varmasti ymmärtää, ettei areena rakenneta käden käänteessä.

Luonnollisesti oleellinen kysymys kuuluukin, että missä Islanders pelaa siihen saakka, kunnes uusi areena on valmis? Vanhassa kotihallissaan Nassau Coliseumilla, joka koki täydellisen remontin, edelleen Barclays Centerissä vai New York Rangersin kotihallina toimivassa Madison Square Gardenissa?

Kaiken kaikkiaan tilanne on siis se, että Islanders tuskin saa kauden loppuun mennessä selvitettyä areenatilannettaan, ja mikäli Tavares haluaa tietää tulevan ”kotinsa”, kuten nyt vahvasti siltä vaikuttaa, saattaa tämä kaikki ajaa hänet muihin maisemiin.

Islandersilta uhkaa siis ikävästi päättyä aika kesken, jos se ei saa Tavaresia allekirjoittamaan jatkoaan ennen kauden alkua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.