Niinhän sitä sanotaan, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Sen teki myös Patrick Marleaun ura San Jose Sharksin paidassa, mikä alkoi jo 20 vuotta sitten, vuonna 1997.

Mies nimittäin päätyi tekemään kesän vapailla markkinoilla sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Uusi pahvi on mallia kolmivuotinen, ja sen cap hit on 6,25 miljoonaa dollaria.

Nyt Marleau on avannut ratkaisunsa taustoja. Mitä ilmeisimmin mies lähti Torontoon jahtaamaan uransa ensimmäistä Stanley Cupia, joka oli oli jo niin lähellä toissa kaudella. Tuolloin Sharks hävisi finaaleissa kuitenkin Pittsburgh Penguinsille.

– Kaikki perustui lopulta siihen innostukseen, mikä heidän toimistoväkensä ja valmennuksensa on. Joukkueen ympärillä on paljon jännittäviä asioita, minkä lisäksi heidän kokoonpanonsa ja lupausten osastonsa on todella mielenkiintoinen, Marleau avasi TSN 1050:lle.

– Tämä vain tuntui juuri oikealta ratkaisulta.

Uusi alku, uusi päävalmentaja

Marleau on pelannut NHL:ssä siis vuodesta 1997 lähtien, mutta tästäkin huolimatta hänen seurajoukkueura on pitänyt sisällään vain viisi eri päävalmentajaa.

Nyt Marleau saa uransa kuudennen päävalmentajan arvostetun Mike Babcockin muodossa. Babcock on veteraanihyökkääjälle kuitenkin tuttu kaverin Kanadan paidasta.

– Tunnen hänet olympialaisista ja tiedän, että hän tulee odottamaan minulta paljon. Nyt minun on tehtävä paljon töitä ja todistettava hänen odotuksensa oikeiksi. Se on minun työni, enkä malta odottaa, että pääsen tekemään näin.

Moni on kyseenalaistanut Maple Leafsin valintaa sopimusvuosien takia. Sillä kun Marleaun Maple Leafs -diili päättyy, on hän jo 41-vuotias. Hyökkääjä ei kuitenkaan usko, että tavallista korkeampi ikä on tehnyt hänestä yhtään heikompaa pelaajaa.

– Mikä tahansa minun ikäni on, en tunne oloani niin vanhaksi. Tunnen oloni yhä todella energiseksi ja tiedän, että nämä nuoret kaverit ovat myös täynnä sitä. Minun on laitettava nyt se kaikki käyttöön ja hyödynnettävä se.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.