Odotukset Nail Yakupovia kohtaan ovat olleet korkealla koko hänen NHL-uransa ajan, mutta hänestä uhkaa kovaa vauhtia tulla yksi NHL:n historian suurimmista flopeista.

Edmonton Oilers varasi venäläispelurin vuoden 2012 NHL:n varaustilaisuuden ykköspelaajana ja luonnollisesti häneltä odotettiin Albertan suunnalla isoja asioita.

Hän aloittikin NHL-uransa varsin positiivisissa merkeissä, kun työsulkukaudella 2012-13 hän nakutti 48 runkosarjaotteluun tehot 17+14=31.

Tuossa vaiheessa kaikki näytti siis vielä kohtalaisen hyvältä, mutta sen jälkeen Yakupovin ura lähti valtaisaan syöksykierteeseen. Tuo kierre johti siihen, että seuraavan kahden kauden aikana hän teki 144 runkosarjaotteluun ainoastaan 57 tehopistettä ja hänen tehotilastonsa oli karmaiseva -68.

23-vuotias venäläislaituri vietti vielä kauden 2015-16 Edmontonissa, mutta kun kurssi ei edelleenkään kääntynyt juurikaan paremmaksi, Oilers ei enää kauden päätteeksi tarjonnut hänelle jatkosopimusta.

Edessä oli uuden alku, kun St. Louis Blues tarjosi hänelle mahdollisuuden. Sitä pidettiin oivana paikkana hänelle kääntää uransa nousuun, sillä tehtävä ei ollut pahasti rämpineessä Oilersissa missään vaiheessa helppo.

Vaan ura ei kääntynyt. Yakupov löysi ajoittain itsensä katsomosta ja otteluita koko viime kauden aikana kertyi ainoastaan 40 runkosarjamatsin verran, missä hän iski ainoastaan yhdeksän tehopistettä. Hän istuikin paljon katsomossa ja pudotuspeleissä häntä ei nähty kaukalon puolella laisinkaan.

Ei ollut siis mikään ihme, että Yakupovista ei juurikaan puhuttu vapaiden pelaajamarkkinoiden avauspäivinä, sillä NHL-seurojen kiinnostus oli nollissa. Lopulta Colorado Avalanche tuli kuitenkin pelastamaan hänet, tarjoten ikuiseksi lupaukseksi tituleeratulle venäläiselle viimeisen mahdollisuuden.

Denveriläisseura tiedotti nimittäin tehneensä Yakupovin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 875 000 dollaria. Riskit ovat siis todella pienet ja Avalanchessa halutaan varmasti nähdä, että josko hänestä sittenkin olisi menestyväksi pelaajaksi NHL:ssä.

Yakupov on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 292 runkosarjaottelua, tehoin 53+67=120. Pudotuspelikokemusta hän ei omaa lainkaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.