Joe Thornton allekirjoitti eilen vuoden mittaisen jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

Kun sopimusneuvotteluita käydään, yleensä ne hoitavat pelaajien puolesta pukumiehet, toisin sanoen agentit. Viimeisenä paperit lukee kuitenkin itse pelaaja, jonka puumerkki sinetöi sopimuksen varmistuneen.

Sunnuntaina Thornton oli tässä tilanteessa. Hänelle ojennettiin kouraan paperi, joka oli arvoltaan 8 miljoonaa dollaria.

Sopimusta kirjoitettaessa ympäristö ei ollut kuitenkaan varsinaisesti sieltä virallisimmasta päästä. Kokenut kanadalaissentteri ei joutunut sovittelemaan partaansa puvun mukaiseen muottiin, vaan hän oli kylmästi t-paita päällä, shortsit jalassa ja kenkinä perus läpsyt.

Eikä se paikka ollut toimisto. Kaukana siitä.

Top Shelf Sports Management Inc

@Topshelf_TSSM
Client Joe Thornton, who turns 38 today, signing new 1 year contract with a total value of $8 million. Happy Birthday Jumbo! @SanJoseSharks

Kuten kuva kertoo, niin Thornton allekirjoitti jatkosopimuksensa kotipihallaan, ruohonleikkurin selässä. Samalla hän vietti 38-vuotissyntymäpäiviään varsin arkisissa askareissa.

Thornton on tienannut pelkkien palkkojen muodossa NHL-urallaan lähes 100 miljoonaa dollaria, joten sinällään kyse oli jollain tasolla pikkusummasta hänelle. Se ei poista kuitenkaan tilanteen absurdiutta näin sivullisen näkökulmasta katsottuna.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.