Viimeiset neljä kautta KHL-seura SKA Pietaria edustanut Ilya Kovalchuk useiden raporttien mukaan palaamassa tulevaksi kaudeksi takaisin NHL-kaukaloihin.

Kovalchuk joutui odottelemaan asian suhteen 1. heinäkuuta saakka, mitä ennen hän ei voinut tehdä NHL-sopimusta. Vaikka tuo päivämäärä on nyt jo ohitettu, ei Kovalchukin sopimustilanteesta ole kuultu vielä mitään konkreettista.

Kovalchuk pystyy palaamaan NHL:ään New Jersey Devilsin kautta, joka kauppaa hänet sopimuksen teon jälkeen miehen haluamaan joukkueeseen. Jos hän haluaisi palata taalajäille tekemällä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa, vaatisi tämä suostumuksen jokaiselta NHL:n 31 seuralta.

Devilsin GM:nä toimiva Ray Shero on nyt paljastanut, että Kovalchukin tilanne ei ole juurikaan muuttunut, sillä sopimuksia ei ole alettu väsäämään vielä suuntaan eikä toiseen. GM kuitenkin lisäsi, että ”tilanne ei luultavasti tule venymään enää kovinkaan pitkäksi”.

Tällä Shero tarkoitti suoranaisesti sitä, että Kovalchukin NHL-paluu on enää ajan kysymys, eikä sitä tarvitse odotella enää kovinkaan pitkää aikaa.

Kovalchukin uskotaan olevan kiinnostunut erityisesti kolmesta joukkueesta: huhuissa on nimittäin liikkunut jo pitkään, että Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets on yksi suosikeista Kovalchuk-kisassa. Lisäksi venäläistä kiinnostavat myös New York Rangers sekä Toronto Maple Leafs.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.