Alexander Burmistrovin suhde Winnipeg Jetsin valmennukseen tulehtui pari vuotta sitten niin pahasti, että hän pakeni KHL:ään.

25-vuotias hyökkääjä palasi kuitenkin takaisin, kun Claude Noel sai päävalmentajan paikalta potkut ja tilalle palkattiin Paul Maurice.

Burmistrov pelasi uuden valmentajansa alaisuudessa vajaan kahden kauden aikana 104 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 7+16=23. Vuoden 2010 varaustilaisuuden ykköskierroksella varattu venäläinen ei siis edelleenkään istunut Jetsin kokoonpanoon ja niinpä hänet kaupattiin kesken viime kauden Arizona Coyotesiin.

Maisemanvaihto vaikuttikin olevan juuri sitä, mitä Burmistrov tarvitsi. Hän ehti pelata uudessa seurassaan 26 ottelua ja teki niissä varsin maukkaat tehot 5+9=14.

Venäläispelaajan osalta vaikuttikin siltä, että hän oli löytänyt uuden kotinsa, mutta toisin kuitenkin kävi. Coyotes ei nimittäin tarjonnut Burmistroville jatkosopimusta ja niinpä hän päätyi siirtymään takaisin pohjoisrajan toiselle puolen, Vancouver Canucksiin.

Burmistrov allekirjoitti uuden seuransa kanssa yksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on 900 000 dollaria, joten kyseessä on Canucksille niin sanottu ”low risk, high reward” -tilanne.

Kokonaisuudessaan nuori venäläispelaaja on pelannut NHL:ssä 324 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 35+60=95. Pudotuspeleissä häntä ei olla nähty vielä kertaakaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.