Vasta noin kolme päivää sitten huhuissa liikkui vahvasti, että viime kaudella monet ällikällä lyönyt Sam Gagner olisi tekemässä sopimusta Chicago Blackhawksin kanssa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että nämä huhut eivät ole pitämässä paikkaansa.

Nimittäin TSN:n kiekkotoimittaja ja NHL-sisäpiiriläinen Bob McKenzie kertoo, että Gagner olisi käytännössä jo tehnyt sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. McKenzie ei kuitenkaan kertonut sopimuksen pituudesta tai suuruudesta mitään.

Gagnerin saapuminen Kanadan länsirannikolle olisi seuran kannalta mahtava asia, sillä Canucksin yksi viime kauden ongelmista oli eittämättä sen hyökkäyspelaaminen.

Se teki nimittäin viime kaudella vain 178 maalia, mikä oli koko NHL:n toiseksi surkein lukema. Ainoastaan katastrofaalisen ja lähes historiallisen huonon kauden pelannut Colorado Avalanche (165) oli vielä tehottomampi joukkue.

Canucksin maalinteon sakkaamiseen on syynä esimerkiksi se, että sen ylivoima oli samalla NHL:n toiseksi heikoin, 14,1 %.

Gagner iski viime kaudella Columbus Blue Jacketsin riveissä 81 runkosarjaotteluun 18 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä. Maaleista kahdeksan syntyi ylivoimalla ja yhteensä hän teki ylivoimapisteitä 18 kappaletta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.