Cam Fowler oli vielä vuosi sitten päätymässä ulos Anaheim Ducksista, mutta mennyt kausi muutti kaiken.

Ducksin tilanne puolustuksensa suhteen oli niin erinomainen, että joukkueen tiedettiin satavarmasti menettävän ainakin yhden avainpuolustajistaan lähitulevaisuudessa.

Tuon pelaajan uskottiin vakaasti olevan Fowler, sillä hänen esityksensä eivät olleet odotetulla tasolla. Hän tekikin kauden 2015-16 runkosarjassa 69 otteluun ainoastaan tehot 5+23=28 ja jäi tehotilastossa pakkasen puolelle.

Kausi 2016-17 oli kuitenkin täydellinen pelastus yhdysvaltalaispelurille. Hän johti kauden alusta alkaen joukkueensa alakertaa itsevaltiaan elkein – siis positiivisessa mielessä – ja lopulta hän summasi 80 runkosarjaotteluun upeat tehot 11+28=39.

Pudotuspeleissä esitykset jatkuivat yhtä kovina, sillä Ducks selvisi konferenssifinaaleihin saakka ja Fowler naulasi 13 otteluun upeat tehot 2+7.

Niinpä Anaheimin suunnitelmat muuttuivat ja se passitti Shea Theodoren laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin. Samaan aikaan myös Sami Vatanen nostettiin potentiaaliseksi kauppatavaraksi ja suomalainen on edelleen sitä, mikäli Ducks saa haluamansa tarjouksen.

Fowlerille sen sijaan lykättiin kouraan jättimäinen kahdeksanvuotinen jatkosopimus, joka on yhteisarvoltaan huimat 52 miljoonaa dollaria. Sinällään mistään kalliista sopimuksesta ei voida kuitenkaan puhua, sillä hän tienaa kautta kohden 6,5 miljoonaa dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.