Minnesota Wild ja Buffalo Sabres ovat suorittaneet vaihtokaupan, jossa osoitetta vaihtaa neljä kovaa nimimiestä.

Kaupassa osoitetta vaihtavat Jason Pominville, Marco Scandella, Tyler Ennis, Marcus Foligno sekä kaksi varausvuoroa.

Minnesotaan edellä mainituista nimistä suuntaavat Ennis ja Foligno. Tämän lisäksi State of Hockey vastaanottaa myös kolmannen kierroksen varausvuoron. Buffalo puolestaan saa Scandellan ja Pominvillen ohella neljännen kierroksen vuoron.

Toimittajan sana:

Minnesota Wildin GM Chuck Fletcher on saanut viime viikkojen aikana useita tarjouksia koskien puolustaja Marco Scandellaa, mutta hänen mukaansa yksikään niistä ei ole ollut riittävän houkutteleva.

Fletcher onkin tarkentanut, että hän ei tule väkisin kauppaamaan Scandellaa, tai muita puolustajiaan, ja Wild onkin ollut valmis lähtemään tulevaan kauteen nykyrosterillaan.

Vaan nyt se nykyrosteri on muuttunut.

Parina viime kautena loukkaantumisten vuoksi sivuraiteille ajautunut Ennis tuo parhaimmillaan Wildin hyökkäyspäähän 40-50 tehopisteen pikakiiturin, joka omaa erinomaisen pelikäsityksen, eikä kaihda pienestä koostaan huolimatta kontaktitilanteita.

27-vuotiaana Ennis on tulossa pelaajana vasta parhaaseen ikään, kunhan vain terveystilanne saadaan kohdilleen. Hän on parhaimmillaan iskenyt yhden kauden aikana 49 tehopistettä ja ollut kahta viime kautta lukuun ottamatta varsin tasainen pelaaja. Nyt edessä on kaivattu maisemanvaihdos, joten Ennisiä on todella mielenkiintoinen seurata ensi kaudella.

Ennisin ohella Minnesotaan siirtyy myös 25-vuotias Marcus Foligno. Hän sai viime kaudella kärkiketjujen minuutteja, mutta enemmänkin kyse on kolmos- tai nelosketjun hyökkääjästä, joka pelaa hyvin kahteen suuntaan ja tekee noin 20 pistettä kautta kohden.

Ehkä kaupan mielenkiintoisin nimi on kokenut Jason Pominville. 34-vuotias konkari palaa nimittäin niin sanotusti kotiin, sillä ennen Wild-uraansa hän pelasi yli yhdeksän kautta Sabres-paidassa, toimien myös joukkueensa kapteenina. Urallaan huimat 905 runkosarjaottelua pelannut yhdysvaltalainen lähtikin seurasta todellisena legendana.

Suurin nimi kaupassa on eittämättä Marco Scandella. Hän ei ole mikään näyttävä puolustaja, mutta tekee tasaiseen tahtiin noin 15-25 pistettä kautta kohden ja on erityisesti omassa päässä vahvimmillaan.

Samalla 27-vuotias kanadalainen on jälleen erinomainen paikkaus Sabresin viime vuosien suurimpaan ongelmaan – puolustuspelaamiseen. Kaikki vastuu on jäänyt aivan liiaksi Rasmus Ristolaisen harteille, mutta ensi kaudella sitä ovat suomalaisen kanssa jakamassa sekä Scandella että jo aiemmin Montreal Canadiensista hankittu Nathan Beaulieu.

Mitä sitten tulee talouspuoleen kaupan osalta, aukeaa Wildin palkkakaton alle lisätilaa 2,75 miljoonan dollarin verran. Kaikki säästetty raha onkin tällä hetkellä plussaa Wildille, sillä sen pitäisi saada sorvattua jatkosopimukset ainakin Mikael Granlundille ja Nino Niederreiterille.

Itse asiassa huomionarvoinen seikka on myös se, että Folignolla ei ole vielä sopimusta ensi kaudeksi, joten jos Wild päättää jättää jatkosopimustarjouksen tekemättä, kokonaisuudessaan joukkueen palkkakaton alle tuli lisätilaa 5 miljoonaa dollaria.

Tässä vielä koko nelikon palkat ja sopimukset:

Jason Pominville: 5,6 miljoonaa dollaria (2019 saakka)
Tyler Ennis: 4,6 miljoonaa dollaria (2019 saakka)
Marco Scandella: 4 miljoonaa dollaria (2020 saakka)
Marcus Foligno: Ei sopimusta (edellinen palkka 2,25 miljoonaa dollaria)

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.