Columbus Blue Jackets osoitti jo viime kaudella olevansa valmis menestymään, mutta samalla konkretisoitui joukkueen suurin pula: selkeä ykkössentteri.

Kun Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen suoritti vaihtokaupan, jossa Ryan Johansen siirtyi Nashville Predatorsiin ja vastineena se sai puolustaja Seth Jonesin, toimi se molemmille.

Samalla se loi kuitenkin uuden ongelman ohiolaisseuralle: sillä ei ollut selkeää ykkössentteriä.

Lopulta – etenkin pudotuspeleissä – kyseinen puute näkyi ja tämän myötä Kekäläinen pyrkiikin tekemään kaikkensa kuluvan kesän aikana ratkaistakseen ongelmansa. Tästä syystä seuraan onkin yhdistetty muun muassa Joe Thornton ja nyt viimeisimpänä Colorado Avalanchen Matt Duchene.

The Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline kertookin, että Kekäläinen on neuvotellut Colorado Avalanchen GM:nä toimivan Joe Sakicin kanssa Duchenesta ja tarjonut tästä vastineena puolustaja Ryan Murrayta.

Murray putosi viime kaudella ohiolaisjoukkueen sisäisessä nokkimisjärjestyksessä alaspäin, kun sekä Jones, Zachary Werenski, Jack Johnson että David Savard kiilasivat hänen edelle. Toisin sanoen 23-vuotias kanadalaispuolustaja, joka varattiin koko vuoden 2012 NHL:n varaustilaisuuden toisena pelaajana, on jäämässä seurassa ylijäämäksi.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän olisi hukkaan heitetty tapaus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Murray tarvitsee vain maisemanvaihdoksen ja Colorado Avalanche olisi eittämättä seura, jossa hän saisi takaisin kärkipuolustajan asemansa.

Luonnollisestikaan Murray ei riitä yksinään tuomaan Duchenea Columbukseen ja Portzlinen mukaan Kekäläinen on niin ikään valmis tarjoamaan varausvuoron, toisen rosteripelaajan tai jonkun lupauksistaan kaupassa toiseen suuntaan.

Blue Jackets ei ole kuitenkaan suinkaan ainoa seura, joka jahtaa Duchenea, vaan myös Nashville Predatorsin kerrotaan jättäneen hänestä tarjouksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.