New York Rangersin kesä on ollut yhtä myllerrystä. Dan Girardin ulososto ja Derek Stepanin sekä Antti Raannan kauppaamiset ovat ottaneet joukkueen ”kuningasta”, Henrik Lundqvistiä, koville.

– Odotat muutoksia joka vuosi, koska tämä on bisnestä, mutta tämä vuosi on ollut erilainen muutoksien suuruuden vuoksi, Lundqvist kertoi New York Postille.

– Menettäessäsi pelaajia, joiden kanssa olet pelannut vuosikaudet on rankkaa henkisesti. Välität heistä ja heidän perheistään. Tulemme kaikki ikävöimään heitä.

Sekä Girardi että Stepan kuuluivat Rangersiin kaudesta 2010-11 asti. Lundqvist on pelannut koko uransa New Yorkissa, alkaen kaudesta 2005-06.

– Joka tapauksessa ymmärrämme, että kaupat kuuluvat jääkiekkoon, Lundqvist sanoi.

– On jännittävää kuulua organisaatioon, joka tekee kaikkensa sen eteen, että saamme jäälle parhaan mahdollisen joukkueen. Se pitää meidät varpaillamme ja laittaa meidät pelaamaan paremmin.

Lundqvistin MM-kisoissa saatu polvivamma on parantumasssa aikataulun mukaan, eikä sillä pitäisi olla mitään vaikutusta tulevaan kauteen valmistautumisessa.

– Vamma ei ole muuttanut harjoitussuunnitelmaani, 35-vuotias ruotsalaisvahti avasi.

– Pidän aina kolmen viikon tauon kauden jälkeen, jonka jälkeen aloitan kevyen harjoittelun. Luistelun aloitan heinäkuun loppupuolella.