Pohjois-Amerikan suunnalta kantautui keskiviikkona melkoinen uutispommi, kun selvisi, että Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid hakee uuteen sopimukseensa yli 13 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

NHL:n palkkakatto-ongelmat ovat monelle seuralle arkipäivää. Edmonton Oilersille ne eivät ole sitä olleet, mutta tilanne on muuttumassa todella nopeassa tahdissa.

Eilen raportoimme McDavidin palkkavaatimuksista, sillä hän hakee useiden lähteiden mukaan kahdeksan vuoden ja 106 miljoonan dollarin arvoista sopimusta. Tarkalleen ottaen hänen vuosipalkkansa liikkuisi 13,25 miljoonan dollarin tuntumassa, mikä tekisi hänestä heittämällä NHL:n kovapalkkaisimman pelaajana.

Luonnollisesti tämän jälkeen katseet kääntyivät Leon Draisaitlin suuntaan, sillä Oilersin saksalaistähden sopimus päättyy jo tänä kesänä ja nyt, kun McDavidin vaatimukset tulivat koko kansan tietoisuuteen, myös hän voi lähteä lypsämään tähtitieteellisiä summia.

Ja niin Draisaitl on myös tiettävästi tekemässä. TSN:n toimittaja Ryan Rishaug nimittäin kertoo, että 21-vuotias isokokoinen hyökkääjä hakee niin ikään kahdeksan vuoden mittaista jatkopahvia, joka olisi yhteisarvoltaan hulppeat 72 miljoonaa dollaria ja takaisi hänelle 9 miljoonan dollarin vuositulot.

Mikäli Rishaugin tiedot pitävät paikkansa, ja myös McDavidin kohdalla lopullinen kokonaissumma tulee olemaan jo edellä mainittu 106 miljoonaa dollaria, käyttäisi albertalaisseura seuraavien kahdeksan kauden aikana yhteensä 178 miljoonaa dollaria kahteen pelaajaan.

Samalla duo McDavid & Draisaitl olisi selkeästi myös NHL:n kovapalkkaisin kaksikko, sillä Oilers käyttäisi heihin keskiarvolta kautta kohden 22,25 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä tuota titteliä pitävät hallussaan Chicago Blackhawksin Jonathan Toews ja Patrick Kane, joiden yhteenlasketut cap hitit ovat 21 miljoonaa dollaria.

NHL:n palkkakatto on ensi kaudella 75 miljoonaa dollaria, ja esimerkiksi viime kauteen verrattuna se nousi vain 2 miljoonalla dollarilla, joten tuohon summaan peilaten McDavid ja Draisaitl söisivät lähes kolmasosan palkkakatosta.