Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman nosti esille viimeisimmässä kirjoituksessaan Olli Määtän nimen.

Määttä on nyt päässyt urallaan juhlimaan Stanley Cupia kahdesti. Tämä on tapahtunut perättäisinä vuosina, kun Pittsburgh Penguins on kruunattu kahtena viime keväänä NHL:n mestariksi.

Friedman nostaa kuitenkin esille hurjan spekulaation, ja todellisen kauhuskenaarion suomalaispuolustajan osalta, sillä hän on yhdistänyt Määtän viime kauden hännänhuippuun, Colorado Avalancheen.

Sportsnet-toimittajan mukaan Penguins on ollut aiemmin kiinnostunut Avalanchen tähtisentteri Matt Duchenesta. Samaan aikaan hallitsevan mestarin GM:nä toimiva Jim Rutherford on luvannut vahvistaa mestaruuden voittanutta joukkuetta.

Friedman näkeekin, että Duchenen siirtyminen Pittsburghiin saattaisi olla mahdollista ja vaihtokaupassa toiseen suuntaan – siis vain osana pakettia – saattaisi siirtyä Määttä.

Avalanche vaatii Duchenesta selkeää kärkipuolustajaa sekä kärkipään varausvuoroja, kenties jopa muita vuoroja kylkeen, ja Penguins saattaisi hyvinkin olla seura, joka voisi suostua tähän. Pennsylvanialaisten Stanley Cup -ikkuna on kahdesta perättäin voitetusta mestaruudesta huolimatta edelleen auki, joten Duchene istuisi palapeliin monellakin tapaa.

Mikäli Duchene todella päätyisi Penguinsiin, olisi seuralla kasassaan ehkä jopa kaikkien aikojen sentterikolmikko, vai miltä kuulostaa trio Sidney Crosby, Evgeni Malkin & Matt Duchene?

Toki paljon mahdollista on, että Penguinsissa kanadalaishyökkääjä istutettaisiin laitaan, etenkin, koska hänen kohdallaan ei edelleenkään olla täysin varmoja, soveltuuko hän paremmin sentteriksi vai laituriksi.