Joka kausi NHL:ssä nähdään upeita, mahtavia ja henkeäsalpaavia suorituksia, mutta aina mukaan mahtuu myös muutama lapsus. Lapsuksista kenties se lähihistorian kaikista kuuluisin ja puhutuin tapaus syntyi Patrik Stefanin lavasta.

Mies oli tekemässä juuri tyhjää maalia aivan ottelun lopussa, kunnes kiekko pomppasi hänen lapansa yli. Lopulta Edmonton Oilers vei kiekon ja Ales Hemsky tasoitti ottelun, vieden sen jatkoajalle.

Mutta se Stefanista ja käännetään katseet takaisin menneeseen kauteen. Nimittäin vaikka aivan ylläolevan videon tasolle ei päästykään, nähtiin pelaajilta myös menneellä sesongilla melkoisen hauskoja aivotuhnuja.

Tarkoituksena ei ole pilkata näitä huippukiekkoilijoita, sillä kaikkihan me teemme joskus hauskoja virheitä. Videot eivät ole myöskään missään ”paremmuusjärjestyksessä”.

Ensimmäisenä vuorossa on Arizona Coyotesia vielä viime kaudella edustanut Mike Smith, jonka kiekollinen pelaaminen ei ollut tällä kertaa aivan parasta mahdollista.

Hän nimittäin yritti lähettää kiekon keskialueelle, mutta Anaheim Ducksin Ondrej Kase vei pelivälineen ja iski sen verkon perukoille. Niin, ja tilannehan tapahtui tietenkin jatkoajalla.

Dallas Starsin Jiri Hudler yritti sen sijaan tiputtaa kiekon siirretyn rangaistuksen aikana joukkuekavereilleen alaspäin, mutta hänen epäonnekseen siellä ei ollutkaan ketään.

Koska kyseessä todella oli siirretty rangaistus, ei Starsin maalinsuulla ollut tällä hetkellä maalivahtia. Niinpä kiekko lipui Senatorsin onneksi ja Starsin epäonneksi sen omaan maaliin.

Ja tottahan toki listalta pitää löytyä myös suomalaisväriä, sillä kuka NHL-fani nyt unohtaisi Patrik Laineen omaa maalia. Oli kyseessä sitten vahinko, reaktio tai mikä tahansa muu, oli lopputulos hulvaton, mutta samalla toki myös Laineen kannalta harmittava.

Colorado Avalanchen kausi oli yksi katastrofi, ja niin oli myös Blake Comeaun läpiajo. Avalanche oli jo valmiiksi 5-0-häviöllä, kun Comeau karkasi yksinläpitilanteeseen. Hän huomasi takana tulevan Nathan McKinnonin ja päätti siirtää vastuun hänelle.

Miehen harmiksi Patrik Laine antoi tilanteessa kuitenkin loistavan takapaineen ja hän ehti syötön väliin. Näin Comeau siis mokasi yksinläpitilanteen saamatta aikaiseksi edes laukausta.