Joe Thorntonin jatkoa San Jose Sharksissa on pidetty kohtalaisen varmana asiana, vaikka hänellä ei vielä jatkosopimusta olekaan.

Tiistain aikana Pohjois-Amerikasta alkoi kuitenkin kantautua mielenkiintoisia huhuja, jotka itse asiassa eivät edes ole sellaisia. Useat luotettavat lähteet nimittäin ovat kertoneet, että useampi seura on kokeneen kanadalaissentterin kintereillä.

Näiden seurojen joukossa ovat Sportsnetin toimittajana työskentelevän Elliotte Friedmanin mukaan ainakin Columbus Blue Jackets, Montreal Canadiens ja New York Rangers.

Sinällään Thorntoniin linkitetyt seurat ovat täysin odotettuja. Blue Jacketsilla alkaa muuten olla palaset kohdallaan, mutta Ryan Johansenin lähdön jälkeen sillä ei ole ollut ykkössentteriä. Canadiens on puolestaan jo pitkään etsinyt kärkisentteriä ja Rangers kauppasi viime viikolla Derek Stepanin Arizona Coyotesiin.

Ja sitten on Los Angeles Kings. Kyllä – luitte aivan oikein – San Jose Sharksin verivihollinen.

Kingsin todellisena hovitoimittajana toimiva LAKings Insiderin Jon Rosen nimittäin kertoo lähteeseensä nojaten, että Thorntonin kiinnittäminen on todellinen päämäärä Kuninkaallisille.

Thorntonin jatkohalut San Josessa ovat olleet jo pitkään selvillä, mutta matkassa on ollut koko ajan yksi ongelma: 37-vuotias konkari haluaa kolmivuotisen sopimuksen ja Sharksin ei uskota olevan valmis tähän.

Niinpä muut hänen kintereillään olevat seurat ovatkin valmiita tarjoamaan Thorntonille hänen haluamaansa pidempää sopimusta ja se saattaa hyvinkin houkutella hänet vaihtamaan maisemaa, etenkin, jos Sharksin sopimustarjous on vain huhujen mukainen yksivuotinen pahvi.

Friedman mainitsee edellä mainittujen seurojen lisäksi Friedman mainitsee, että Thornton tulisi ennemmin tai myöhemmin päätymään Sveitsiin, jossa hän on kahden työsulkukauden aikana menestynyt erinomaisesti HC Davosin paidassa.

Siinäpä vasta villi kortti olisikin.