Ottawa Senatorsin ykkösvahdin tontti on ollut kokeneen Craig Andersonin hallussa jo yli kuuden kauden ajan.

Muutama kausi takaperin Anderson näytti jo kohdanneen voittajansa, kun Andrew Hammond nousi hieman puskista haastamaan yhdysvaltalaisvahdin ykkösen tontista, mutta lopulta ”Hamburglar” jäi vain yhden kevään ihmeeksi.

Päättyneellä kaudella Hammondin piti saada vielä uusi mahdollisuus, kun Andersonin vaimolla todettiin syöpä, ja yhdysvaltalaisen paluusta ei ollut mitään tietoa. Hammond kuitenkin loukkaantui ja niinpä Senators hankki pienen ajan sisään tiheästi seuraa vaihtaneen Mike Condonin Pittsburgh Penguinsista.

Lopulta Condonista nousikin selkeä haastaja Andersonille. Hän pelasi uuden joukkueensa maalilla viime kaudella 40 runkosarjaottelua ja niissä hänelle kirjattiin torjuntatilastot 91,40/2.50.

Esitystensä myötä 27-vuotias Condon ansaitsi itselleen jatkosopimuksen ja sen tiedot tulivat hetki sitten julki: Senators iski yhdysvaltalaisen kouraan kolmivuotisen sopimuksen, jonka cap hit on 2,4 miljoonaa dollaria.

Condonilla nähtiin alun perin erinomainen tulevaisuus Montreal Canadiensissa, kun hän kaudella 2015-16, ykkösvahti Carey Pricen lyhyen poissaolon aikana, suorastaan loisti perinteikkään seuran maalilla.

Lopulta paineet kuitenkin kasvoivat liian suuriksi, kun Price loukkaantui uudestaan ja käytännössä ottaen Condon hyppäsi ensimmäisellä NHL-kaudellaan suoraan ykkösvahdiksi. Pricen loukkaantumisen jälkeen Canadiensin kone hyytyi täysin ja myös Condonin otteet romahtivat totaalisesti.

188-senttistä Condonia ei olla koskaan varattu NHL:ään ja hänen reittinsä maailman kovimpaan kiekkoliigaan on kulkenut Yhdysvaltain yliopistosarjan, ECHL:n ja AHL:n kautta. Ensimmäisen NHL-ottelunsa hän pelasi juuri kaudella 2015-16.

Aiemmin tällä viikolla Senators teki kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Tom Pyattin kanssa.