San Jose Sharksin Patrick Marleaun ura NHL:ssä alkoi 19 kautta sitten, vuonna 1997, kun hän puki ensimmäistä kertaa seuran univormun ylleen. Takana on nyt 1 493 runkosarjaottelua, joissa veteraani on iskenyt 508 maalia ja yhteensä 1 082 tehopistettä.

Heinäkuun 1. päivä Marleausta tulee kuitenkin rajoittamaton vapaa agentti, joten hän on vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Toki todennäköisin vaihtoehto on se, että hän 37-vuotias hyökkääjä jatkaa vastaisuudessakin Sharksin riveissä.

Tällä kertaa useat seurat ovat kuitenkin kiinnostuneet veteraanin palveluksista, joten jos hänen lähtönsä toisaalle on joskus edes jollakin tasolla todennäköistä, olisi se juuri nyt.

Nimittäin The Athleticin Craig Custance kertoo, että Marleausta ovat kiinnostuneet ainakin Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks, New York Rangers, Carolina Hurricanes, Nashville Predators sekä Los Angeles Kings.

Marleau ei ole vielä koskaan urallaan voittanut sitä kaikkein himoituinta, Stanley Cupin mestaruutta. Siksi esimerkiksi Maple Leafs, Ducks, Rangers, Predators, osittain jopa Kings saattavat kiinnostaa myös miestä itseään. Tässä ei ole kuitenkaan mitään totuusperää, vaan kyseessä on puhdas spekulaatio.

Ducksin ja Kingsin kohdalla ongelmaksi muodostuu se, että joukkueet ovat Sharksin kenties pahimmat kilpakumppanit. Jokainen seura pitää nimittäin majaansa Kalifornian auringon alla, joten aina kun joukkueet pelaavat, on ilmassa pienoista paikallisottelun tuntua.