Teemu Selänne tiesi, että hän saattaa tulla valituksi NHL:n kunniagalleriaan, Hockey Hall of Fameen, mutta mikään ei ollut varmaa ennen yhtä puhelinsoittoa.

Tuo puhelu tuli Hockey Hall of Famen puheenjohtajalta, Lanny McDonaldilta. Ja, kun puhelin soi, oli suomalainen häkeltynyt.

– Osasin toki odottaa sitä, mutta silti menin lähes sanattomaksi, kun Lanny soitti, Selänne kommentoi eilen MTV:n mukaan STT:lle.

Sen sijaan Selänteen pitkäaikainen tutkapari, joka valittiin niin ikään samaiseen kunniagalleriaan, ei päässyt kokemaan McDonaldin puhelua samalla tavoin kuin Teemu. Suomalaissankari oli nimittäin ehtinyt paljastaa asian jo etukäteen Kariyalle.

– En tiedä, miten hän tiesi siitä ennen kuin he soittivat, Kariya naureskeli Yahoo! Sportsin haastattelussa.

Toki Selänteen puhelu oli täysin ymmärrettävä, sillä hän soitti Kariyalle onnitellakseen pitkäaikaista ystäväänsä ja tutkapariaan. Toisin sanoen 46-vuotiaalla Selänteellä oli varmastikin olettamus, että Kariya tiesi jo valinnastaan.

– On erittäin hienoa tulla valituksi Teemun kanssa. Jos en olisi saanut mahdollisuutta pelata hänen kanssaan, en olisi Hall of Famessa.

Sinällään oli ehkä hyväkin, että Selänne ehti soittaa Kariyalle ennen McDonaldia, sillä entinen kanadalaishyökkääjä ei ollut tavoitettavissa sen maagisen puhelun saapuessa, kuten IS aiemmin tänään kertoi.

Kariya oli itse asiassa surffaamassa tuolla hetkellä.

– No, ainakaan en joutunut haiden syömäksi, joten tämä päivä oli positiivinen. Täällä on ollut aika monta haihavaintoa, joten elän riskirajoilla, hän kertoi Toronto Starille.