Kanada on tunnetusti jääkiekon synnyinmaa, josta löytyy kaikista fanaattisimmat kiekkofanit. Maassa pelataan jopa kolmea maailman suosituinta ja kovatasoisinta juniorisarjaa, minkä lisäksi Kanadasta itsestään löytyy seitsemän NHL-seuraa.

Nyt yksi maan suosituimmista urheilusivustoista, Sportsnet, on kysynyt maan kansalaisilta ympäri Kanadaa, mitkä ovat maan suosituimmat NHL-seurat.

Kaikilla on varmasti tiedossa se, että Montreal Canadiens ja Toronto Maple Leafs ovat seuroista suosituimmat, mutta kumpi olikaan koko Kanadan mielestä se kaikista suosituin.

7. Winnipeg Jets

Jetsin kohdalla on otettu huomioon sen historia alusta lähtien, eli vuodesta 1972. Kaupunki joutui kuitenkin tulemaan pitkään toimeen ilman omaa NHL-seuraa, kunnes Atlanta Thrashers muutti kaupunkiin vuonna 2011.

Jets ei ole voittanut seurahistoriansa aikana yhtä ainutta Stanley Cupin mestaruutta, eikä sen menestyminen ole muutoinkaan ollut kummoista. Tähän saatetaan kuitenkin nähdä muutos, kiitos esimerkiksi Patrik Laineen, Mark Scheifelen sekä Nikolaj Ehlersin.

Jaettu 5. sija: Ottawa Senators ja Calgary Flames

Ottawa Senatorsin viime kausi oli menestys, sillä se pelasi aina Itäisen konferenssin finaaleissa saakka, jääden vain yhden maalin päähän Stanley Cupin finaaleista. Viimeksi se on saanut pelata mestaruudesta loppuottelussa vuonna 2007, jolloin Anaheim Ducks oli lopulta vahvempi.

Calgary Flames on yksi Kanadan viimeisiä Stanley Cup -mestareita, sillä se valloitti himoitun pystin itselleen vuonna 1989. Tämän jälkeen pokaali on mennyt kertaalleen Edmonton Oilersille (1990) sekä Montreal Canadiensille (1993).

4. Edmonton Oilers

NHL:n toinen albertalaisseura ei onnistunut nousemaan kärkikolmikkoon siitäkään huolimatta, että se on NHL:n viimeisin kanadalainen dynastia. Se valloitti itselleen viisi Stanley Cupia vuosien 1984-1990 välillä.

Oilers on myös se seura, jossa muuan Wayne Gretzky pelasi uransa parhaat vuodet. Nyt seuralla on hallussaan Connor McDavid, joten kaupungissa ollaan saatu todistaa todellista tähtiloistoa.

3. Vancouver Canucks

Vancouver on Wikipedian mukaan Kanadan kahdeksanneksi väkirikkain kaupunki, ja kolmanneksi suurin metropolialue. Kenties tämän vuoksi Canucks onnistui kiilaamaan muun muassa Oilersin edelle, vaikka seura ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan Stanley Cupia.

2. Montreal Canadiens

Niin siinä sitten kävi, että Canadiens, siis NHL:n kaikkien aikojen menestyksekkäin seura mestaruuksissa mitaten, jäi Toronto Maple Leafsin taakse. Seuran edellinen mestaruus on vuodelta 1993, mutta tämän jälkeen fanit ovat saaneet odotella maltilla seuraavaa.

Canadiens on ehdottomasti Ranskaa puhuvien kanadalaisten suurin suosikki, mutta Englantia puhuvan väestön kanssa tilanne ei välttämättä ole täysin sama.

1. Toronto Maple Leafs

Maple Leafs on tarponut suossa jo turhan pitkään, sillä sen edellinen mestaruus on niinkin kaukaa, kuin vuodelta 1967. Ja luonnollisesti se kaatoi tuolloin finaaleissa arkkivihollisensa Montreal Canadiensin.

Maple Leafsin synkkä taival on jatkunut äärimmäisen pitkään, mutta viime kaudella se onnistui kääntämään kurssiaan positiiviseen suuntaan. Sillä on hallussaan uskomaton nuoriso-osasto, joka pitää sisällään muun muassa Auston Matthewsin, Mitch Marnerin sekä William Nylanderin.