New Jersey Devils pääsi viime viikonloppuna koko varaustilaisuuden ensimmäisenä seurana lavalle ja huusi sveitsiläislupaus Nico Hischierin nimen.

Kun NHL:n varaustilaisuus oli paketissa, päällimmäinen kysymys kaikkien mielessä oli: ketkä varatuista pelaajista ovat heti NHL-valmiita ja mikä on kahden kärkivarauksen, Hischierin ja Nolan Patrickin, tilanne?

Jo ennen varaustilaisuuden alkua Devilsin GM:nä toimiva Ray Shero sanoi, että tulee newarkilaisseura varaamaan Hischierin tai Patrickin, hänen mielestään molemmat ovat välittömästi NHL-valmiita.

Kun häneltä kysyttiin NJ.com:n toimesta uudestaan näkemyksiään Hischieristä, jonka siis seura päätyi varaamaan, mielipide ei ollut muuttunut.

– Meillä on spotti hänelle ja siitä lähdemme liikenteeseen – miltäs se kuulostaa?

Ylipäätään koko Devilsin johtoporras näkee sveitsiläisnuorukaisen valmiina NHL-kaukaloihin jo ensi kaudeksi, sillä myös päävalmentaja John Hynes oli Sheron kanssa tismalleen samoilla linjoilla.

– Me koemme, että hänen taistelutahto, nopeus, taitotaso ja pelikäsitys ovat kaikki NHL-tasoa.

Connor McDavid ja Auston Matthews omaa luokkaansa – ”Ei se ole mikään normi”

Mikäli Nico Hischier ei olisi valmis hyppäämään vielä ensi kaudeksi NHL-kaukaloon, olisi hän viimeiseen kymmeneen vuoteen ainoa NHL:n ykkösvaraus, joka pelaisi varauksensa jälkeisen kauden jossain muualla kuin NHL-seurassaan.

Jos edellä mainittu skenaario toteutuisi, Devilsillä ei olisi sveitsiläislupauksen iän vuoksi mahdollisuutta lähettää häntä kypsymään AHL:ään, vaan tie veisi NHL:n ja Kanadan juniorisarjojen välisen sopimuksen myötä takaisin juniorisarja QMJHL:ään.

– Tiedän, mihin pystyn, mutta samaan aikaan tiedän, että minulla on paljon töitä tehtävänä. Minun on ansaittava paikka joukkueesta ja tulen treenaamaan todella kovaa koko kesän, tehdäkseni kaiken sen eteen, että mahdun joukkueeseen.

Toki olemassa on aina se vaihtoehto, että Devils pitää Hischierin NHL:ssä yhdeksän pelin ajan ja sen jälkeen tekee päätöksensä sen suhteen, onko hänelle oikea paikka maailman kovin kiekkoliiga vai tarvitaanko kypsyttelyä kenties juniorisarjassa.

Ray Shero kuitenkin toppuuttelee välittömästi vertauksia Connor McDavidiin ja Auston Matthewsiin – siis kaksikkoon, joka otti NHL:n välittömästi haltuunsa.

– Ei se ole mikään normi. Hischier ei tule olemaan mikään meidän pelastaja.

Toisin sanoen Devilsin GM puhuu seuran alakulosta ja viime vuosien vaisuista tuloksista. Erilaisena hän näkee tilanteen siinä kohdassa, kun joukkue oikeasti on valmis menestymään.

– Kun hän on osa joukkuetta, joka selviytyy pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa, tapahtuu se sitten koska tahansa, hän tulee olemaan se erottava tekijä meidän hyväksemme.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.