Dallas Stars asetti Antti Niemen suojaamattomien pelaajien listalle, josta millä tahansa seuralla on 24 tuntia aikaa poimia hänet.

Todennäköisyydet poiminnalle ovat kuitenkin äärimmäisen epätodennäköiset. Ylipalkattu 33-vuotias maalivahti, jolle mennyt kausi oli todella vaikea, ei lähtökohtaisesti ole kovinkaan houkutteleva vaihtoehto.

Kaiken kukkuraksi poimimatta jättäminen tarkoittaa sitä, että mikä tahansa seura voi poimia Stanley Cupia vuonna 2010 juhlineen Niemen ilman minkäänlaista sopimusta riveihinsä.

Toisin sanoen potentiaalisen uuden seuran ei tarvitse ottaa vastaan 4,5 miljoonan dollarin vuosittaista palkkakuittia, vaan vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta hänelle pystytään tehdä uusi ja paljon halvempi sopimus.

Tähän totuuteen sai törmätä myös Starsin GM:nä toimiva Jim Nill, joka yritti viimeiseen asti kaupata Niemen toiseen seuraan. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lopulta Niemen asettaminen waiver-listalle ja sitä kautta, mikäli häntä ei poimi yksikään seura, sopimuksen ulos ostaminen.

Mark Stepneski

@StarsInsideEdge
Stars GM Jim Nill said there was no trade market for Antti Niemi, the goaltending market is saturated right now.

Nill oli todennut Niemi-päätöksensä jälkeen toimittaja Mark Stepneskille, ettei suomalaisvahdille ollut olemassa minkäänlaisia markkinoita ja samalla hän totesi maalivahtimarkkinoiden olevan tällä hetkellä todella hiljaiset.

Starsille Niemen kauppaaminen olisi ollut luonnollisesti parempi vaihtoehto, sillä ulososton myötä se joutuu maksamaan kokeneelle suomalaiselle 3 miljoonaa dollaria ja lisäksi se kärsii tilanteesta palkkakaton osalta.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.