Pittsburgh Penguins räjäytti viikonlopun draftissa omalta osaltaan potin, kun se hankki kovaotteisen Ryan Reavesin riveihinsä St. Louis Bluesin kanssa suorittamassaan vaihtokaupassa.

Itse hankinta ei ollut kovinkaan jättimäinen yllätys, vaan ennemminkin se, mitä Penguins miehestä maksoi; ensimmäisen kierroksen varausvuoron.

Tällä Blues varasi lopulta Klim Kostinin, jonka se huusi lavalle ensimmäisen kierroksen 31. pelaajana. Reaves ei kuitenkaan ollut uskoa korviaan, kun hänen hintansa kävi ilmi.

– Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa sanoilla, ”nyt näyttää siltä, että Reaves on vaihtumassa ensimmäisen kierroksen varausvuoroon”. Siinä vaiheessa totesin, että ”selvä homma, tämä on luonnollisesti täyttä roskaa”, Reaves kertoi St. Louis Post-Dispatchin Jim Rutherfordille.

Reaves hankittiin pingviinpaitaan erityisesti yhden syyn vuoksi. Uudessa seurassaan hänen pitää nimittäin pitää huolta siitä, että supertähti Sidney Crosby jätetään kaukalossa mahdollisimman rauhaan.

Reaves saikin uudelta suojeltavaltaan tekstiviestin pian vaihtokaupan suorittamisen jälkeen.

– Hän vain sanoi, että ”on todella mukava saada sinut joukkueeseen mukaan. Odotan innolla sinun kanssasi pelaamista, jutellaan pian lisää”.