Teemu Selänne on valittu suomalaisen jääkiekon historiassa vasta toisena pelaajana jääkiekon kunniagalleriaan, Hockey Hall of Fameen.

Hockey Hall of Famen vuosiluokka 2017 on nyt selvillä. Mukaan mahtuivat Selänteen ohella entisistä NHL-pelaajista sekä Paul Kariya, Dave Andreychuk että Mark Recchi.

Erityislaatuiseksi Selänteen valinnan tekee monikin asia: Ensinnäkin Selänteestä tuli vasta NHL:n historian toinen pelaaja, Jari Kurrin ohella, joka on saanut kyseisen kunniamaininnan ja toisekseen valinta tapahtui yhtäaikaisesti pitkäaikaisen tutkaparinsa, Kariyan kanssa.

Selänteen kohdalla valinnasta tekee erityisen se, että hänet valittiin mukaan heti ensimmäisenä mahdollisena vuotena. Pelaajan uran päätöksestä täytyy nimittäin olla kuluneena kolme vuotta, ennen kuin hänet voidaan nimetä HHOF:ään.

Jos asialle haluaa hakea vertailukohtaa toisesta ääripäästä, muuan Eric Lindros olisi ollut niin sanotusti salonkikelpoinen jo vuonna 2010, mutta hänen kohdallaan nimeäminen tapahtui vasta vuosi sitten.

Selänteelle valinta kunniagalleriaan on jo toinen pienen ajan sisään, sillä kevään MM-kisojen yhteydessä sekä hänet että Saku Koivu nimettiin yhtäaikaisesti IIHF:n Hall of Fameen.

Itse asiassa suomalaisduon nimeäminen yhtäaikaisesti myös NHL:n kunniagalleriaan olisi ollut mahdollista, sillä myös Koivun pelaajauran päättymisestä tuli tänä keväänä täyteen kolme vuotta.

Koivun valintaa pidettiinkin mahdollisena, mutta ainakaan tähän vuosiluokkaan hän ei mahtunut. Hieman yllättäen myös Daniel Alfredsson jäi valitsematta, mutta hänet tullaan nimeämään HHOF:ään lähes satavarmasti lähitulevaisuudessa.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.