Dallas Stars on asettanut maalivahtinsa Antti Niemen waiver-listalle, mikä tarkoittaa sitä, että hänen sopimuksensa tullaan ostamaan ulos.

Kun Niemi saapui Dallas Starsiin kaudeksi 2015-16, piti teksasilaisseuralla olla yksi NHL:n kovimmista maalivahtikaksikoista. Kari Lehtonen odotteli maanmiestään, joka voitti NHL-uransa ensimmäisellä täydellä kaudellaan Stanley Cupin, ja ainakaan maalivahtipelistä menestyksen ei pitänyt jäädä kiinni.

Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että tilanne ei ollut sitä, mitä Dallasissa oltiin odotettu.

Kyse oli ennen kaikkea monen asian summasta, kuten erittäin heikosta puolustuspelaamisesta, ja etenkin päättyneellä kaudella se näkyi, kun seura jäi kaikkien yllätykseksi ulos pudotuspeleistä.

Ja nyt sitten tultiin tilanteeseen, jota ollaan osattu odottaa runkosarjan päätöksestä lähtien. Stars ei saanut kaupattua kovapalkkaista maalivahtiaan ja näin ollen hänet tullaan ostamaan ulos sopimuksestaan.

Niemellä olisi ollut vielä vuoden päivät jäljellä nykysopimustaan, jossa hänen vuosipalkkansa on ollut 4,5 miljoonaa dollaria.

Nähtäväksi jää, että löytyykö 33-vuotiaalle maalivahdille vielä markkinoita Pohjois-Amerikasta. On toki mahdollista, että jokin kokenutta kakkosvahti kaipaava seura haalii hänet lyhyellä ja halvalla sopimuksella, mutta myöskään paluu Eurooppaan ei varmastikaan ole poissa laskuista.

Niemi on pelannut NHL:ssä upeat 422 runkosarjaottelua ja pysäyttänyt niissä kiekot 91,30 prosentin varmuudella. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan ottelua kohden 2.49. Blackhawksin ja Starsin lisäksi hän on edustanut viiden kauden ajan San Jose Sharksia.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.