Florida Panthersissa luotetaan todella voimakkaasti suomalaiseen ja etenkin ”tapparalaiseen” osaamiseen.

Floridalaisseuran ykkössentteri on Aleksander Barkov. Joukkue ryöväsi Liiga-kauden päätteeksi Henrik Haapalan. Eilen se varasi Sebastian Repon.

Näitä kaikkia kolme yhdistää tämän viikonlopun myötä kaksi asiaa: he ovat jokainen edustaneet pelaajaurallaan Tampereen Tapparaa ja nyt he ovat kaikki Florida Panthersin pelaajia.

Viimeisin lisäys on siis Repo, joka varattiin Panthersiin kuudennella varauskierroksella, tarkalleen ottaen numerolla 184. Eikä hän ollut tämän kesän varaustilaisuudessa ainoa Floridaan päätynyt suomalaispelaaja, vaan Panthers varasi niin ikään Aleksi Heponiemen, numerolla 40.

Nyt nähdyn varaustilaisuuden myötä Panthersissa joko kiekkoilee parhaillaan, tai se omistaa, peräti seitsemän suomalaispelaajaa. Edellä mainittujen nimien lisäksi he ovat Jussi Jokinen, Henrik Borgström sekä Juho Lammikko.

Mutta takaisin siihen tapparalaisuuteen.

Vaikka 21-vuotias Repo, joka oli varauskelpoinen jo pari vuotta sitten, onkin pelannut Tapparassa vasta yhden kauden, hän tietää tismalleen, mikä Barkovin asema tamperelaisseurassa on.

– Hän on kuin jumala siellä, nuori suomalainen heitti varauksensa jälkeen SunSentinelin haastattelussa.

Vaikka Florida vie nyt oikein urakalla Tappara-pelaajia NHL:ään, Repoa se tuskin vielä ensi kaudeksi menettää, sillä hänellä on ensi kauden kattava sopimus liigaseuransa kanssa ja Panthersilla tuskin on liian kova kiire tuoda uutta tulokastaan taalakaukaloihin.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.