NHL:n vapailta pelaajamarkkinoilta poistui yksi merkittävä nimi, ennen kuin ne ehtivät edes käynnistyä, kun Washington Capitals tiedotti tehneensä jättimäisen jatkosopimuksen T.J. Oshien kanssa.

Capitals tiedotti, että se on allekirjoittanut yhdysvaltalaishyökkääjänsä kanssa kahdeksan vuoden ja 46 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joka siis takaa ensi kaudesta alkaen Oshielle 5,75 miljoonan dollarin vuositulot.

– T.J. on korvaamaton osa joukkuettamme ja me näimme hänen kiinnittämisen välttämättömänä ratkaisuna näillä kilpailullisilla UFA-markkinoilla, seuran GM:nä toimiva Brian MacLellan kommentoi ratkaisuaan seuran tiedotteessa.

– T.J. on todella kilpailuhenkinen pelaaja, joka on varustettu uskomattomalla taitotasolla; hän on ruumiillistuma sellaisesta pelaajasta, jollainen meillä on pakko olla jatkaaksemme taistelua menestyksestä tässä liigassa.

Oshie oli eittämättä yksi viime kauden parhaista Capitals-pelaajista. Hän pelasi runkosarjassa 68 ottelua, tehden niissä upeat tehot 33+23=56, ja pudotuspeleissä hän oli ehkä joukkueensa paras pelaaja pistein 4+8=12, jotka syntyivät 13 otteluun.

31 vuotta joulukuussa täyttävä laituri on nyt pelannut kaksi kautta Capitals-paidassa. St. Louis Blues kauppasi hänet seuraan kesällä 2015 ja hän oli käytännössä ottaen melkoinen ryöstö Capitalsilta, sillä vastineena toiseen suuntaan matkasi Troy Brouwer, AHL-vahti Pheonix Copley ja kolmannen kierroksen varausvuoro.

Kokonaisuudessaan tämä taitava yhdysvaltalainen on pelannut NHL:ssä 591 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 168+248=416. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 55 kappaletta, tehoin 15+16=31.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.