NHL-pelaajan ammatti saattaa ulospäin vaikuttaa todelliselta unelmatyöltä, mutta aina se ei todellakaan ole mitään ylenpalttista herkkua.

Yksi nurja puoli NHL-ammattilaisten kohdalla ovat vaihtokaupat: sitä saattaa joutua itse kaupatuksi johonkin toiseen seuraan tai vaihtoehtoisesti hyvä ystävä saatetaan laittaa niin sanotusti lihoiksi.

Oman ”erikoisuutensa” tähän tarjoili tänä kesänä Vegasin laajennusdraft, kun ensi kaudeksi NHL:ään liittyvä Vegas Golden Knights varasi jokaisesta seurasta yhden pelaajan.

Columbus Blue Jacketsin kohdalla tuo pelaaja oli lupaava ruotsalaishyökkääjä William Karlsson, joka murtautui viime kaudella ohiolaisseuran pelaavaan kokoonpanoon. Hän teki tämän yhtäaikaisesti suomalaispuolustaja Markus Nutivaaran ja kaverukset ystävystyivät taistellessaan yhdessä paikasta NHL-rosterissa.

Kun Karlsson kaupattiin, otti se luonnollisesti Nutivaaralla todella koville. Hän jakoikin Twitterissä tunteikkaan kuvan itsestään ja ruotsalaisystävästään, jossa kaksikko on hyvinkin ystävällisissä tunnelmissa.

Markus Nutivaara

@mauripellervo
Im gonna miss you my friend! @WKarlsson71

Nutivaara kirjoitti kuvan yhteyteen tekstin ”Tulen kaipaamaan sinua, ystäväni!” ja täggäsi Karlssonin päivityksensä yhteyteen.

Myös Karlsson laittoi oman vastauksensa tulemaan suomalaispuolustajan suuntaan.

William Karlsson

@WKarlsson71

Markus Nutivaara

@mauripellervo
Im gonna miss you my friend! @WKarlsson71
And Im gonna miss you 😭😭

24-vuotias ruotsalaissentteri kirjoitti omassa twiitissään ”Ja minä tulen kaipaamaan sinua”, värittäen asiaa vielä kahdella itkuhymiöllä.

Tätä siis NHL-pelaajan arki on monesti pahimmillaan: hyvien ystävien menettämistä kauaksi maan toiseen kolkkaan.