NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varattiin jo neljäs suomalaispuolustaja, kun Chicago Blackhawks varasi numerolla 29 Henri Jokiharjun.

Nuori suomalainen sai ikimuistoisen vastaanoton, kun lavalle kutsuttiin sekä Jonathan Toews että Patrick Kane, jotka kuuluttivat Jokiharjun lavalle.

Samaan aikaan koko yleisö repesi, sillä kyseessä oli Blackhawksin ainoa 1. kierroksen varausvuoro ja kaiken lisäksi illinoislaisseura oli pudottautunut kesken avauskierroksen alaspäin varausjärjestyksessä.

Tässä NHL Suomen näkemys Jokiharjusta:

”Henri Jokiharju kuuluu tähän uskomattomaan suomalaispuolustajien ikäluokkaan ja on tyrkyllä ykköskierroksen varaukseksi. Hänellä on allaan erittäin vahva kausi Pohjois-Amerikan juniorisarja WHL:ssä ja siten totuttautuminen pienen kaukalon saloihin on jo isoilta osin tapahtunut.

Oulussa syntynyt, mutta Jokereissa ja Tapparassa juniorivuotensa viettänyt Jokiharju on erittäin vahva luistelija ja todella ennalta-arvaamaton pelaaja päästessään pelivälineeseen kiinni. Hänen ratkaisunsa ovat joka tavalla nopeita ja siten hän pääsee pois aggressiivisenkin karvauksen alta.

Jokiharju on erittäin tunnollinen pelaaja molempiin suuntiin, eikä hän anna puolustuspelaamisensa kärsiä. Kyky rytmittää peliä on erinomaista luokkaa, mutta fyysisyyden kanssa on vielä tekemistä NHL-tasolle noustakseen.”

-Marko Ollonqvist