NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella on varattu 15 ensimmäisen pelaajan joukossa peräti kolme suomalaislupausta.

Kunnian tulla valituksi päivän ensimmäisenä suomalaisena sai Aleksi Heponiemi, kun Florida Panthers jatkoi vankkumatonta luottoaan suomalaispelaajiin ja varasi hänet numerolla 40.

18-vuotias suomalaissentteri pelasi päättyneellä kaudella junioriliiga WHL:n Swift Current Broncosissa ja teki siellä 72 runkosarjaotteluun erinomaiset tehopisteet 28+58=86.

Toisena suomalaisena varattiin, tarkalleen ottaen numerolla 42, niin ikään sentteri, kun Carolina Hurricanes kuulutti Eetu Luostarisen nimen, jatkaen Panthersin tavoin vahvalla suomalaislinjalla.

Luostarinen pelasi päättyneen kauden KalPan paidassa Liigaa. Hän merkkautti tililleen 32 runkosarjaottelua, tehden niissä pisteet 3+4, ja siihen päälle 17 pudotuspeliottelua tehoin 1+2.

Kolmantena suomalaisena huudettiin suomalaispuolustaja Robin Salon nimi. Hieman shokeeraavasti kahdesti putkeen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen ulkopuolelle jätetty Salo oli vielä vajaa vuosi sitten jopa ehdolla 1. kierroksen varaukseksi, mutta lopulta hän putosi sijalle 46, josta hänet poimi New York Islanders.

Vaasan Sportissa viime kauden kiekkoillut Salo merkkautti tililleen 54 runkosarjaottelua Liigassa ja hän teki niissä pisteet 1+15=16.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.