Windsor Spitfiresin sentteri Gabriel Vilardi oli monissa asiantuntijoiden arvioissa jopa Top 5 -tason talentti ennen varaustilaisuutta. Hänen luistelutaitoaan pidettiin kysymysmerkkinä, ja tämä sai hänet lopulta putoamaan itse varaustilaisuudessa.

Los Angeles Kings ei välittänyt havaitusta puutteesta. Luistelutaitoa voi parantaa. Sydäntä ja taitoa, mitä joukkueen kykyjenetsijät näkivät hänen johdattaessaan Spitfiresin Memorial Cupin voittajaksi, ei sen sijaan voi opettaa.

Kings nappasi Vilardin joukkueeseensa 11. varausvuorolla. 190-senttinen ja 92-kiloinen sentteri saapuu Kaliforniaan ensimmäistä kertaa tulevalla viikolla ja osallistuu Kingsin kehitysleirille.

– Heidän joukkueessaan on paljon voittajia ja odotan innolla heidän tapaamistaan, Vilardi kertoi Los Angeles Timesin haastattelussa.

– Kings on mahtava organisaatio ja olen iloinen saadessani liittyä siihen.

On klisee, että joukkueenjohtajat ilmaisevat yllättyneensä tietyn pelaajan ollessa vapaana heidän vuorollaan, mutta Kingsillä oli syytä olla mielissään, ettei ensimmäinen kierros mennyt kykyjenetsijöiden arvioiden mukaan.

Mitä pidempään Vilardi pysyi varaamattomana, sitä onnellisempia Kaliforniassa oltiin. Vilardi iski viime kaudella pelaamissaan 49 ottelussa tehot 29+32=61, mutta vakuutti Kingsin todella Memorial Cupissa.

– Me huomasimme, että tärkeimmällä hetkellä hän kykeni viemään pelinsä seuraavalle tasolle, Kingsin apulais-GM Michael Futa kertoi Vilardista.

– Tavoitteenamme oli vahvistaa taitotasoamme ja Vilardi on voittaja, jossa yhdistyy koko ja hurja taitotaso.

Vilardi alkaa harjoittelemaan luisteluvalmentajan kanssa Minnesotassa tänä kesänä, jotta voi nostaa fysiikkansa ja pelinsä NHL-tasolle. Elokuussa 18-vuotta täyttävän miehenalun tavoitteena on pelata NHL:ssä jo tulevalla kaudella.

– Tiedän, että minulla on edessä suuri kesä ja aion tehdä todella kovasti töitä, hän kertoi.