NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros käynnistyy ensi yönä Suomen aikaa kello 02:00.

NHL Draftit ovat olleet aikanaan todellista pelaajasiirtojen rumputulta ja päähuomion ovatkin usein varastaneet – itse show’lta – seurojen suorittamat vaihtokaupat. Aivan viime vuosina fanit ovat kuitenkin joutuneet pettyä, sillä palkkakattoaika on tehnyt sen, että pelaajien liikuttaminen on varsin haastavaa hommaa.

Tähän vuoteen poikkeuksen tekee kuitenkin aiemmin tällä viikolla Vegasissa järjestetty laajennusdraft.

Vegas Golden Knightsin mukaantulo nimittäin varmisti sen, että useat seurat saivat ”dumpattua” huonoja ja kalliita sopimuksia nevadalaisseuraan, minkä myötä GM:illä on nyt normaalia reippaammin pelivaraa palkkakaton suhteen; unohtaa ei sovi myöskään sitä, että NHL:n palkkakatto nousee ensi kaudeksi 75 miljoonaan dollariin, siis 2 miljoonaa dollaria ylöspäin.

Vaihtomarkkinat ovatkin jo ehtineet käydä kuumina varaustilaisuuden alla, sillä eilen Edmonton Oilers kauppasi Jordan Eberlen New York Islandersiin, saaden vastineena Ryan Stromen, ja tänään maisemaa ovat muun muassa vaihtaneet niin Artemi Panarin, Brandon Saad, Antti Raanta, Derek Stepan kuin myös Niklas Hjalmarsson.

Ylipäätään huhuja on tällä hetkellä liikenteessä melkoinen määrä ja juuri kukaan ei puhu itse edessä häämöttävästä varaustilaisuudesta käytännössä ottaen mitään.

Nyt siis käynnissä oleva siirtorumba on siirtänyt kaiken huomion itse illan päätapahtumasta, NHL Draftista – josta muuten odotetaan suomalaisittain melkoista ilotulitusta – lähes täysin pelaaja- ja ennen kaikkea treidimarkkinoille.

Eikä päivä ole vielä pulkassa, itse asiassa kaukana siitä, mitä tulee seurojen välillä nähtäviin vaihtokauppoihin.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.