Kiistellyt paitsiot ja valmentajan haastot keräsivät paljon huomiota pudotuspelien aikana. Erityisesti Stanley Cupin finaaleissa hylätty P.K. Subbanin maali nosti säännöstä suuren kohun. Tästä syystä NHL on alkanut harkitsemaan uutta sääntömuutosta.

Colin Campbell, NHL:n jääkiekko-operaatioiden varapresidentti kertoi torstaina toimittajille, että liiga harkitsee jäähyn antamista epäonnistuneista haastoista sen sijaan, että epäonnistuneen haaston tehnyt joukkue menettäisi aikalisän.

Viime kaudella oli selkeästi nähtävissä, ettei aikalisän menettäminen pelottanut valmentajia ja tästä syystä haastoja nähtiinkin paljon. Jäähyn antaminen epäonnistuneesta haastosta tulisi todennäköisesti vähentämään haastojen määrää, sillä se on joukkueille selvästi suurempi uhka. Paitsiosta tulisi siis olla todella varma, jotta haastamista voisi alkaa harkitsemaan.

NHL-joukkueiden toimitusjohtajat keskustelivat aiheesta yhteisessä tapaamisessa Chicagossa, päivää ennen NHL:n varaustilaisuutta. Sääntömuutoksen odotetaan nyt siirtyvän NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen komiteaan.

Kyseinen sääntö koskisi vain paitsiohaastoja, eli maalivahdin estämistä koskevat haastot jäisivät uuden säännön ulkopuolelle.

Mikäli komitea kannattaa sääntömuutosta, se siirtyy liigan johtokunnan käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi.

Lähde: Sportsnet

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.