Florida Panthers menetti Vegasin laajennusdraftissa kaksi oikeaa laituria, 30 maalia viime kaudella iskeneen Jonathan Marchessaultin sekä parhaimmillaan 25 maalia kauteen naulanneen Reilly Smithin.

Sinällään Smithin kohdalla ei voi puhua varsinaisesta menetyksestä, siis Panthersin näkökulmasta, sillä seura selvästikin halusi eroon tämän 3,425 miljoonan dollarin vuosipalkasta, joka ulottuu aina kesään 2021 saakka.

Kyse ei varmastikaan ollut niinkään Reillyn pelillisistä suorituksista, vaan erilaisesta suunnasta, jota Panthers lähtee hakemaan.

Floridalaisseuran GM:nä toimiva Dale Tallon lupailikin eilen, että Panthers tulee olemaan todella aktiivinen seura pelaajamarkkinoilla ja mitä ilmeisimmin sitä kautta hakemaan edellä mainitulle kaksikolle korvaajia.

Yksi vaihtoehto saattaa hyvinkin olla venäläislaituri Ilya Kovalchuk, sillä hänet on jo aiemmin yhdistetty Panthersiin. Sen sijaan paljon varmempi vaihtoehto on itse elävä pelaajalegenda – Jaromir Jagr.

Tallon on kertonut The Associated Pressin toimittaja Tim Reynoldsille, että jatkosopimusneuvottelut jatkuvat parin päivän päästä ja tauko neuvotteluissa on johtunut yksinomaan siitä, että kaikki keskittyminen haluttiin siirtää laajennusdraftiin.

SunSentinelin toimittaja Harvey Fialkov puolestaan paljastaa Jagrin agentin olleen varsin optimistinen jatkosopimuksen suhteen, etenkin, kun kaksi oikeaa laituria on nyt pelistä poissa (laajennusdraftin jälkeen).

Jagr nousi viime kaudella NHL:n kaikkien aikojen toiseksi eniten tehopisteitä tehneeksi pelaajaksi. Isokokoinen tshekkilegenda täyttää ensi kauden aikana jääkiekkoilijalle jo huimat 46 vuotta.